Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Aandeel KPN op revanche na stevige correctie

aandeel KPN beleggen beurs forum

Het aandeel KPN heeft een slecht eerste kwartaal gekend. Waar de koers aan het begin van het jaar tegen de 3 euro per aandeel lag was deze op 4 april gedaald tot € 2,37. Wie op deze koers instapte had bij het sluiten van de beurs op 6 april 6 cent per aandeel winst. Na alle neergang lijkt het aandeel dus nu op de weg terug. Dit wordt onderstreept door een koopadvies van de belangrijkste analisten. Wij blikken terug op het eerste kwartaal. Waarom ging de koers onderuit?

Aandeel KPN onderuit in Q1

Met een teruglopende omzet en dalende winst presenteerde KPN in januari 2018 tegenvallende kwartaalcijfers over het laatste kwartaal van 2017. De constatering dat dit kwartaal de grootste toename van gebundelde abonnementen kende was slechts een doekje voor het bloeden. Het voornemen om Jan Kees de Jager voor een nieuwe termijn van 4 jaar als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Commissarissen te benoemen was voor aandeelhouders positiever. Ook het voornemen om per eind 2019 350 miljoen euro te besparen stemde aandeelhouders gunstig. Net als de groei van het aantal klanten in de divisies mobiel (consumenten) en multi play werkplekken (zakelijk). De teruggang van de aandelenkoers bleef hierdoor beperkt.

Vervolg na advertentie
Helaas volgde er meer slecht nieuws. Het aandeel KPN zakte verder als gevolg van nieuws over digitale chantage, een rechtszaak van de consumentenbond over compensatie voor onterechte all-in abonnementen en ongeldig verklaren van een patent in Amerika. Door de vernietiging van dit patent mist KPN grote financiële compensaties van wereldwijde merken. Het dieptepunt werd behaald toen in maart bekend werd dat KPN voor het eerst in de geschiedenis niet langer de grootste speler is in de consumentenmarkt voor vaste telefonie.

Koersgrafiek aandeel KPN 2017 2018
Koersverloop van het aandeel KPN (april 2017-april 2018)

Positieve ontwikkelingen voor aandeel KPN

Gelukkig werd de koers weer in positieve zin gecorrigeerd door het nieuws dat KPN een nieuw netwerk gaat aanleggen in Den Haag. De extra omzet kan KPN NetwerkNL goed gebruiken. Ook het nieuws over de investering in nieuwe technologie, zoals blockchain, kunstmatige intelligentie en 5G-verbindingen werd door beleggers positief ontvangen.

KPN heeft, na eerdere samenwerkingen met de Technische Universiteit Eindhoven een samenwerking met de TU Delft aangekondigd om deze moderne communicatietechnologieën te gaan verkennen.

Koopadvies voor aandeel KPN

Door de heftige neergaande lijn van begin dit jaar lijkt het aandeel KPN ondergewaardeerd. Zowel de ratio’s uit technische analyse als het marktsentiment onderstreept die visie. Wij begrijpen dan ook dat analisten een koopadvies verstrekken en zijn benieuwd naar de cijfers over het eerste kwartaal van 2018, die later deze maand verwacht worden.

Meer over het aandeel KPN op het KPN forum >Broker
Omschrijving
DEGIRO beleggingsfondsenZeer lage tarieven bij DEGIRO. Bespaar tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten.

Info of klant worden >

Lynx beleggen

Zeer lage tarieven, tot 80% goedkoper dan andere brokers. Beste Broker 2018 volgens Beleggersbelangen.

Info of klant worden >