Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Goudprijs en zilverprijs stijgen door verergerde handelsoorlog

goudprijs en zilverprijs Amerika en China handelsoorlog handelsconflict

De goudprijs en zilverprijs gingen omhoog na het nieuws dat de handelsoorlog tussen de VS en China verder oploopt. De edelmetalen worden door beleggers gezien als veilige haven. Bij toename van economische en/of politieke onrust vluchten veel beleggers uit aandelen en zoeken hun heil in goud. Door renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank werden de goudprijs en zilverprijs al gesteund. In Europa waren de beurzen op 2e Paasdag gesloten maar werd er wel gehandeld in de VS. De Amerikaanse beurzen stonden flink onder druk nadat China verdere tegenmaatregelen aankondigde.

De tegenreactie volgde van China nadat president Trump eerder China importheffingen tot 60 miljard dollar oplegde. Met name de staalindustrie in China zal hierdoor worden getroffen. Als tegenmaatregel kondigde China aan heffingen op te voeren voor ruim honderd Amerikaanse producten. Deze producten zijn voornamelijk varkensvlees, wijn en noten. De gedachte hierachter is dat met name aanhangers van president Trump worden getroffen, waaronder grote agrariërs.

Vervolg na advertentie
Goudprijs en zilverprijs op 2 april 2018
Goudprijs en zilverprijs op 2 april 2018

Goudprijs en zilverprijs in de lift

Analisten van BCS Global Markets en Goldman Sachs zijn positief gestemd voor de goudprijs en zilverprijs. Met name bij het bekendmaken van verdere details van de Chinese importheffingen verwachten de analisten hogere prijzen. Beleggers lijken veiligheid te vinden in met name goud. Goldman Sachs verwacht daarnaast ook nog een verdere verslechtering van de aandelenbeurzen. Waar de Amerikaanse beurzen op 2e Paasdag een behoorlijke daling inzetten stegen de goudprijs en zilverprijs. Tegen het einde van de Amerikaanse handel stond de goudprijs +1,3% hoger en zilver steeg +2,0%, zie bovenstaande grafieken.

Naast edelmetalen als goud en zilver zijn er nog een aantal veilige havens. Zo zijn de valuta Zwitserse frank, de Yen en de laatste tijd in mindere mate de Amerikaanse dollar. Staatsobligaties worden ook als veilige haven gezien, hierbij zijn de Amerikaanse en Duitse staatsobligaties populair. Lees ook ‘Veilige havens om in te beleggen in tijden van paniek‘.

Meer over edelmetalen op het beursforum >