Sparen met een hoge rente en gegarandeerd met het garantiestelsel

sparen met een hoge rente

Al jaren zijn de rentes op spaarrekeningen laag maar sparen met een hoge rente is sinds kort weer mogelijk. De spaardeposito’s zijn uitsluitend bij zorgvuldig geselecteerde Europese banken die vallen onder het depositogarantiestelsel. Hetzelfde garantiestelsel is van toepassing op de Nederlandse banken met het verschil dat u kunt sparen met een hoge rente.

De online rekening kunt u openen bij een vertrouwde naam in de Nederland en België, namelijk Binck. De bank is al bijna 20 jaar een vertrouwde naam onder beleggers en nu maakt de bank ook sparen mogelijk. Binck is een beursgenoteerde bank met 22,8 miljard euro (2016) aan geadministreerd vermogen. In een paar stappen kunt u een Binck Sparen rekening openen en een gunstigere rente ontvangen op uw spaargeld.

In enkele stappen sparen met een hoge rente

Een Binck Sparen rekening is eenvoudig te openen en uw persoonlijke situatie krijgt ook de aandacht. Na het volgen van onderstaande stappen spaart u ook met een aantrekkelijke rente. Samen met Raisin en MHB-Bank maakt Binck sparen met een hoge rente mogelijk.

  • Wanneer u online een rekening wilt opening sluit u een overeenkomst af. Dit is eenvoudig en is in korte tijd af te ronden. Met een paar online vragen wordt u tijdens het registreren geholpen wat het beste bij uw situatie aansluit. Hierna ontvangt u een gebruikersnaam en een wachtwoord.
  • Na het registreren kunt u kiezen uit de deelnemende banken, de aantrekkelijke rentepercentages en de verschillende looptijden. Nadat u een keuze heeft gemaakt kunt u beginnen met sparen door geld te storten.
  • Eigenlijk bent u nu al klaar maar u heeft altijd inzicht op uw spaargeld via de website van Binck Sparen. Daarnaast kunt u ook het sparen volgen via een tablet en app voor de smartphone. Ideaal om inzicht te hebben in uw spaardoelen!
  • Tijdens het sparen met een hoge rente zal Binck u op de hoogte houden van nieuwe interessante hoge rentes. Aangepaste en nieuw geselecteerde banken worden ook naar u gecommuniceerd. Geheel in de service waar Binck om bekend staat.

Voor Nederlanders: hier meer informatie of rekening openen

Garantiestelsel voor uw spaargeld

Binck Sparen zorgt ervoor dat u alleen kunt sparen bij zorgvuldig geselecteerde banken. De banken vallen onder het depositogarantiestelsel. Het garantiestelsel is een garantieregeling voor rekeninghouders van een bank. Hierbij is het (spaar-)geld gedekt tot een bedrag van maar liefst €100.000. Wilt u meer weten over het garantiestelsel dan kunt u op de website van De Nederlandsche Bank meer informatie vinden. Wilt u meer dan €100.000 sparen? Dan is het aan te raden om het geld te spreiden over verschillende banken.

Tot vijfmaal hogere rente

De meest gangbare spaarrekeningen zonder bijzondere voorwaarden geven momenteel 0,35 tot 0,40 procent rente. Met Binck Sparen loopt dit op tot 1,92 procent rente, dit is bijna vijfmaal zo hoog. Dit is met sparen al snel te merken en zeker na enkele jaren. Onderstaande tabel laat de verschillen zien tussen sparen met 0,40 procent rente en 1,92 procent rente.

sparen met een hoge rente verschil tabel
Verschil in sparen met 0,40 en 1,92 procent rente

Begint u te sparen met €5.000 dan is er na 1 jaar al een verschil van €76. Maar door het effect van rente op rente neemt dit verschil elk jaar daarna meer toe. Na 5 jaar heeft u aan rente al €400 meer ontvangen als u voor de hoge rente kiest. De rentes in dit artikel zijn aangegeven zoals deze op 19 maart 2018 geldend waren.

Voor Nederlanders: hier meer informatie of rekening openen