Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Aandelen B&S kopen op de beurs, wat u moet weten

aandelen B&S kopen

Met de beursgang van B&S wil het bedrijf verder kunnen doorgroeien. De groothandel en distribiteur van consumentengoederen zal na de beursgang tussen de 1,2 en 1,5 miljard euro waard worden. Naar verwachting kunt u vanaf 23 maart voor €14,50 tot €17,75 aandelen B&S kopen. De exacte prijs bij de beursintroductie zal op 22 maart om 14:00 bekend worden gemaakt. Dat het bedrijf ambitieus is blijkt uit uitspraken van financieel directeur Gert van Laar. De komende drie tot vier jaar wil het bedrijf een samengestelde groei van minimaal 10 procent behalen. De winstgevendheid zal in deze periode met 10 tot 15 procent moeten stijgen.

Aandelen B&S kopen?

Hoewel dit artikel geen advies is over aandelen B&S kopen kan het aandeel inspelen op behoeftes van bepaalde beleggers. Het bedrijf is zeer winstgevend, heeft lage schulden en is ambitieus met de groeiplannen. Een reden om de stap naar de beurs te maken is dat beleggers dan al bekend zijn met het bedrijf. Mocht B&S Group dan in de toekomst de kapitaalmarkt op willen om uit te breiden dan is het al bekend bij beleggers. Naast groei uit overnames wil het bedrijf ook verder groeien op eigen kracht. Zo zijn er al elektronicawinkels op luchthavens en deze wil men uitbreiden, ook buiten Europa. B&S Group heeft ook grote verwachtingen over de Aziatische markt. Hier was voor sommige onderdelen van het bedrijf de afgelopen jaren al een sterkere groei dan in Europa.

Vervolg na advertentie
B&S is wereldwijd actief met name op het gebied van distributie. Dit kan van een Nederlandse voordeelwinkel tot een supermarkt in Afrika zijn. Bevoorrading van cruiseschepen, winkels op luchthavens of moeilijke plekken zoals een legerbasis in Afghanistan zijn hier ook een onderdeel van. Van online winkelen heeft B&S Group geen last. Zo werken ze ook samen met Amazon maar ook met ketens als Action en Kruidvat. Het bedrijf koopt ook grote partijen producten in bij bedrijven zoals Coca Cola en Procter & Gamble.

Beursgang van B&S Group

Bij de beursgang van B&S Group brengt CEO Bert Meulman zijn belang in het bedrijf terug van 25 naar 16 procent. Grootaandeelhouder Willem Blijdorp zal maximaal 19 procent van de aandelen naar de beurs brengen. Hij heeft momenteel een belang van 70 procent. Na de beursgang zal Willem Blijdorp waarschijnlijk miljardair worden. Geïnteresseerde beleggers hebben tot en met 22 maart de kans om zich in te schrijven. Op 23 maart zal de beursgang plaatsvinden. Aandelen B&S kopen zal tussen de €14,50 en €17,75 per aandeel kunnen. Naar gelang de interesse zal de IPO laag of hoog in de range plaatsvinden. Nederlandse beleggers krijgen voorrang bij de toewijzing van maximaal 10 procent van de aandelen. In het prospectus van de IPO kunt u meer informatie vinden.
B&S Group kerncijfers
Enkele kerncijfers van B&S Group

Aantal weetjes over (het aandeel) B&S Group

  • CEO: Bert Meulman
  • Werknemers: ca. 1.460
  • Omzet in 2017: 1,5 miljard euro
  • Nettowinst in 2017: 83 miljoen euro
  • Dividend: 40 tot 60 procent van de voor de aandeelhouders beschikbare winst
  • Ticker van het aandeel B&S Group: BSGR
  • Aantal aandelen: 24,7 miljoen
  • Introductieprijs: tussen de €14,50 en €17,75
  • Free float: maximaal 33% van de aandelen

Meer informatie op het B&S forum >

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)