Aandeel Canopy Growth Corp, koers steeg al honderden procenten

Aandeel Canopy Growth Corp logo

Door de steeds verdere legalisering van cannabishandel in Amerika en Canada storten veel beleggers zich op deze sector. Het aantal beursgenoteerde bedrijven uit deze sector neemt snel toe en spelen hiermee in op de animo van beleggers. Het aandeel Canopy Growth Corp (ticker WEED) steeg al honderden procenten in vijf jaar. Canopy Growth Corp is één van de grotere bedrijven in deze sector met een beurswaarde van 5,5 miljard Canadese dollars. Echter zo groot het recente succes was voor de aandeelhouders schuilt er ook wat onzekerheid. Veel van de toekomst hangt af van wetswijzigingen in bijvoorbeeld Canada en Amerika. Zo zal verdere legalisatie veelbelovend nieuws zijn voor het bedrijf.

Grafiek van het aandeel Canopy Growth Corp
Jaargrafiek van het aandeel Canopy Growth Corp

Het zakenblad Forbes berekende al dat er in 2017 al ongeveer 8 miljard dollar omging in de cannabishandel in Amerika. Dit zou volgens Grand View Research in drie jaar tijd explosief groeien naar een markt van 56 miljard dollar. Het is niet vreemd dat deze sector veel aandacht trekt en waarbij het aandeel Canopy Growth Corp erg populair is. Naast de toename van interesse in de aandelen zijn er inmiddels ook derivaten en trackers op de markt gekomen. Onderstaande grafiek laat de koers van het aandeel Canopy Growth Stock over het laatste jaar zien.

Vervolg na advertentie


Goed(-koop) beleggen? (klik voor info)

Canopy Growth Stock in het kort

Voorheen was Canopy Growth Stock bekend onder de naam Tweed Marijuana Inc. De onderneming verricht activiteiten via dochterondernemingen Tweed Inc., Bedrocan Canada Inc. en Tweed Farms Inc. De onderneming(-en) produceren en verkopen legale cannabis voor de medische markt in Canada. Daarnaast zijn er ook activiteiten op de recreatieve markt in Canada. In Canada is de onderneming marktleider voor de productie van medicinale cannabis. Naast Canada is er ook distributie naar onder meer Duitsland, Australië, Brazilië en Spanje. De potentie van het bedrijf blijft niet onopgemerkt. Zo heeft Constellation Brands (bekend van het Corona bier) een belang van bijna 10 procent genomen in de cannabis onderneming.

Cannabis aandeel Canopy Growth Corp
Cannabis als medicatie

Over het laatste kwartaal rapporteerde Canopy Growth Stock een winst van 21,7 miljoen Canadese dollars. Dit was een stijging van ruim 120 procent in vergelijking met een jaar eerder. Op de beurs is er een notering in Canada onder de ticker WEED en in Amerika onder de ticker TWMJF. Er is meer handel in de Canadese notering van het aandeel Canopy Growth Stock dan de Amerikaanse notering. Let ook op dat u te maken krijgt met valutarisico omdat de noteringen in respectievelijk Canadese en Amerikaanse dollars zijn.

Aandeel Canopy Growth Corp niet zonder risico

Geen enkel aandeel is natuurlijk vrij van risico’s maar in deze sector ligt dat toch wat anders. Zoveel de aandelen stegen bij verdere legalisering zo ondervinden de aandelen ook dalingen bij tegenvallend nieuws. Zo is de minister van justitie van Amerika een tegenstander van cannabis. Hij richt zijn pijlen op Californië dat één van de grootste markten is voor cannabis. Hij gaf al eerder aan dat het een gevaarlijke drug is en dat de handel erin een ernstig misdrijf is. Daarnaast is algehele legalisatie in Canada ook nog een aandachtspunt, dit zal in juli worden bepaald. De toekomst en daarbij dus ook de koers van het aandeel is sterk afhankelijk van wetswijzigingen.

Meer over Canopy Growth Corp op het forum

 


Direct het laatste beursnieuws: