ABN AMRO MeesPierson verhoogt de positie in obligaties

ABN Amro aandeel beursgang
Private bank onderwogen in staatspapier, ten koste van de kaspositie – ABN AMRO MeesPierson is positiever over obligaties. De private bank van ABN AMRO verhoogt de positie in obligaties van zwaar onderwogen positie naar onderwogen. De uitbreiding van de obligatiepositie gaat ten koste van de kaspositie. Als voornaamste reden voor de wijziging noemt ABN AMRO MeesPierson het aantrekkelijk rendement van staatsobligaties van periferie eurolanden, waarbij de bank nu ook de voorkeur geeft aan Italiaans staatspapier.

De rente op tienjarige, Amerikaanse obligaties stijgt dit jaar gestaag, en – weliswaar met enige vertraging – volgden ook Europese rentes. Toch vindt de private bank de rente op staatsobligaties van kernlanden (zoals Duitsland) nu niet aantrekkelijk genoeg. Dit in tegenstelling tot de rente van eurolanden uit de periferie. De voorkeur voor Italiaans staatspapier is ingegeven door het huidige rendement van ongeveer 2%. ABN AMRO MeesPierson is niet bang dat de Italiaanse verkiezingen op 4 maart voor grote veranderingen zorgen, omdat de markt de risico’s al in de huidige rente heeft verwerkt.

Vervolg na advertentie

Bezoek het brokeroverzicht

Voorsorteren op de toekomst

Ralph Wessels, Hoofd Beleggingsstrategie bij ABN AMRO MeesPierson: “Obligatierentes zijn naar niveaus gestegen die we in jaren niet hebben gezien. Dit komt onder andere door oplopende inflatieverwachtingen. Maar wij denken dat de inflatie gematigd blijft en centrale banken niet agressiever de rente gaan verhogen dan ze nu communiceren. Volgens ons loopt de markt dus iets te snel op de muziek vooruit. Dit biedt ons de ideale gelegenheid om de positie in obligaties uit te breiden. Met de herverdeling sorteren we bovendien alvast voor op de toekomst, waarin we onze obligatiepositie stap voor stap verder uitbreiden. Op dit moment zitten we met obligaties nog onder onze strategische benchmark.” 

Stevig fundament

Na een lange periode van marktoptimisme vindt ABN AMRO MeesPierson de correctie van de aandelenmarkten gezond. Volgens de private bank is een bescheiden overwogen positie in aandelen nog steeds gerechtvaardigd. Wessels: “We zien geen reden om aan te nemen dat de koerscorrectie de economische vooruitzichten heeft veranderd. De macro-economie heeft een stevig fundament en we denken dat dit zo blijft. Tevens zijn bedrijfswinsten en -vooruitzichten goed. Bovendien zijn ook het ondernemers- en consumentenvertrouwen positieve indicatoren. Evenmin vrezen we een inflatiepiek.”

Positief over vastgoed

ABN AMRO MeesPierson blijft positief over vastgoed, en neutraal ten opzichte van grondstoffen en hedge funds.

Bezoek het beurs forum >

 

Kosten besparen en brokers vergelijken? Selecteer uw broker:

Brokers Belgie Populair in BelgiëBrokers Nederland Populair in Nederland
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
Lynx beleggen
LYNX (België) biedt u toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 verschillende landen en geeft gratis beleggingstips. Beleg met één simpele muisklik in aandelen, opties of futures. Zeer lage tarieven.
Informatiepakket aanvragen
Broker Binck
Binck (Nederland) is al jarenlang één van de meest populaire brokers van Nederland. Start met zelf beleggen bij Binck en ervaar een website met veel mogelijkheden en een goede service.
Informatiepakket aanvragen

Bekijk het complete brokeroverzicht >