Beste aandelen voor 2018, gecombineerde top 5 voor BEL20 en AEX

beste aandelen voor 2018

Het nieuwe beursjaar is begonnen en dan is het tijd voor lijstjes met favoriete aandelen voor het nieuwe jaar. De beste aandelen voor 2018 worden vaak aangereikt door analisten maar hier mogen de beleggers deze kiezen. Door middel van een poll voor aandelentips voor 2018 mochten beleggers aangeven wat hun favorieten zijn voor 2018. Ieder kon maximaal 5 favoriete aandelen aangeven voor zowel de BEL20 als de AEX index. Een aantal namen zijn al jaren populair bij beleggers en komen ook nu weer terug. Voor iedere sterindex is er een top 5 uitgekomen. Beide lijstjes zijn hierna gecombineerd waaruit een lijstje is gekomen voor de ‘beste aandelen voor 2018’.

Het valt waarschijnlijk al snel op dat biotechbedrijf Galapagos in beide lijstjes vertegenwoordigd is. Het bedrijf heeft dan ook naast de Nasdaq ook een notering in zowel de BEL20 als AEX. Daarnaast zijn er ook nog 3 financials vertegenwoordigd waarvan 2 verzekeraars en 1 bank.

Vervolg na advertentie

Bezoek het brokeroverzicht

Beste aandelen voor 2018 volgens bezoekers Beursig.com

Beste aandelen voor 2018 uit de BEL20

 1. AB Inbev (148 stemmen)
 2. Galapagos (133 stemmen)
 3. Umicore (99 stemmen)
 4. KBC Group (97 stemmen)
 5. Ageas (96 stemmen)

Beste aandelen voor 2018 uit de AEX

 1. Ahold Delhaize (143 stemmen)
 2. Galapagos (92 stemmen)
 3. Royal Dutch Shell (81 stemmen)
 4. Aegon (65 stemmen)
 5. ArcelorMittal (62 stemmen)

Als we een gecombineerde top 5 maken van Belgische en Nederlandse ‘steraandelen’ worden de top 3’s bij elkaar gezet. Aangezien Galapagos zowel een notering heeft in de BEL20 als AEX ziet de gecombineerde top 5 als volgt uit:

 1. AB Inbev
 2. Galapagos
 3. Umicore
 4. Ageas
 5. Royal Dutch Shell

Benieuwd naar een aantal van de beste brokers in

België en Nederland? Kijk hier verder >

Top 5 kort uitgelicht

AB Inbev (ISIN: BE0974293251 / symbool: ABI) – Anheuser-Busch Inbev is één van de grootste bierbrouwers ter wereld. De bierproductie is goed voor ongeveer 91% van de omzet en betreft merken als Budweiser, Corona, Leffe en Hoegaarden. Naast bier produceert en bottelt AB Inbev onder andere ook alcoholvrije dranken zoals ice-tea en flessenwater.

Galapagos (ISIN: BE0003818359 / symbool: GLPG) – Galapagos is een biotechbedrijf dat gespecialiseerd is in onderzoek naar en de ontwikkeling van medicijnen. Met behulp van de Amerikaanse partner Gilead is er commercialisering van het medicijn filgotinib. Voor 2018 prijkt het aandeel Galapagos op vele favorietenlijstjes van analisten.

Umicore (ISIN: BE0974320526 / symbool: UMI) – Umicore is een wereldspeler op het gebied van materiaaltechnologie en recycling. Ze zijn actief met onder meer de ontwikkeling en productie van zonnecellen welke in satellieten worden toegepast. Daarnaast zijn ze ook actief op het gebied van herlaadbare batterijen, LED toepassingen en katalysatoren. Kostbare (edel-)metalen worden door middel van recyclage uit laptops en smartphones gehaald.

Ageas (ISIN: BE0974264930 / symbool: AGS) – Ageas is internationaal actief op het gebied van levensverzekeringen en schadeverzekeringen. Zowel particuliere als professionele klanten maken gebruik van de diensten van Ageas. Ageas behoort tot de grootste Europese verzekeringsmaatschappijen en is actief in Europa en Azië.

Royal Dutch Shell A (ISIN: GB00B03MLX29 / symbool: RDSA) – Het lijstje van ‘beste aandelen voor 2018’ wordt compleet gemaakt met het Nederlands Britse Royal Dutch Shell. Shell is actief op het gebied van productie, distributie, raffinage en verkoop van olie en aardgas. Raffinage en distributie is goed voor ongeveer 85% van de omzet. De overige 15% komt ten goede aan de winning en productie van olie en aardgas.

In het onderwerp ‘Aandelen tips voor 2018‘ zal maandelijks een stand worden opgemaakt van bovenstaande top 5. Wilt u meer lijstjes met favorieten aandelen voor 2018 bekijken bezoek dan het beursforum.

 

Disclaimer

De uitkomsten van de polls zijn samengesteld door bezoekers van Beursig.com. Dit artikel is geen beleggingsadvies in de zin van kopen, houden of verkopen van de genoemde aandelen. Ondanks dat dit artikel met zorg is samengesteld erkent Beursig.com geen aansprakelijkheid bij eventuele onjuistheden.

 

Kosten besparen en brokers vergelijken? Selecteer uw broker:

Brokers Belgie Populair in BelgiëBrokers Nederland Populair in Nederland
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
Lynx beleggen
LYNX (België) biedt u toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 verschillende landen en geeft gratis beleggingstips. Beleg met één simpele muisklik in aandelen, opties of futures. Zeer lage tarieven.
Informatiepakket aanvragen
Broker Binck
Binck (Nederland) is al jarenlang één van de meest populaire brokers van Nederland. Start met zelf beleggen bij Binck en ervaar een website met veel mogelijkheden en een goede service.
Informatiepakket aanvragen

Bekijk het complete brokeroverzicht >