Vertrouwen van beleggers is sterk gestegen, welke sectoren zijn in trek?

BinckBank Logo turbo

Uit de maandelijkse beleggersbarometer van Binck blijkt dat in oktober het vertrouwen van beleggers sterk is gestegen. Tijdens de zomermaanden was er een dipje maar het vertrouwen is inmiddels tot het hoogste punt van dit jaar gestegen. Onderstaande grafiek laat het verloop van het vertrouwen van Nederlandse beleggers zien. De schaal van de Binck beleggersbarometer is verdeeld van -10 tot +10 waarbij vanzelfsprekend -10 uiterst negatief is en +10 uiterst positief. De verwachtingen voor de komende maanden zijn dan ook positief. Zo verwachten beleggers dat de AEX met +1,6% zal stijgen in oktober en in de komende drie maanden verwacht men een stijging van +2,5%.

Beleggers vertrouwen Binck beleggersbarometer
Verloop van het vertrouwen van beleggers in 2017

Bent u benieuwd naar wat BinckBank u te bieden heeft?

Vraag via deze pagina een informatiepakket aan >>>

Welke sectoren zijn in trek?

In september deelden de technologie en medisch-pharmaceutische sectoren nog de eerste plaats met elk 36,0% van de stemmen. De financials stonden nog op de derde positie maar zijn inmiddels opgestoomd naar een gedeelde eerste positie. Voor oktober zijn financials en technologie bedrijven het meest in trek bij beleggers. De interesse in aandelen uit de olie en gas sector is sterk gestegen van 20,0% van de stemmen naar 30,0% van de stemmen. Dit laatste hangt waarschijnlijk samen met het herstel van de olieprijs. Onderstaand diagram geeft een overzicht van de populairste sectoren in september en oktober.

Beleggers vertrouwen Binck beleggersbarometer sectoren
Populariteit van diverse sectoren

Favoriete aandelen voor beleggers

In de Binck beleggersbarometer wordt beleggers ook gevraagd welke aandelen zij het liefste zouden willen kopen of verkopen. Het favoriete aandeel dat men zou willen kopen is de Belgisch Nederlandse combinatie Ahold Delhaize. Maar liefst ruim 1 op de 8 beleggers gaf aan dit aandeel te willen kopen. Ahold Delhaize werd gevolgd door Royal Dutch Shell en ASML. Overigens staat Royal Dutch Shell ook hoog op het lijstje van aandelen die verkocht zouden worden, namelijke tweede. Aan de kant van de minst favoriete aandelen staat Air France KLM op de eerste plaats. De top drie is compleet gemaakt met Aegon op de derde plaats, zie ook onderstaande afbeelding.

Bezoek het beursforum >>>

Beleggers vertrouwen Binck beleggersbarometer favoriete aandelen
Populaire en minst populaire aandelen

Bron: Binck beleggersbarometer oktober 2017

 

Kosten besparen en brokers vergelijken? Selecteer uw broker:

Brokers Belgie Populair in BelgiëBrokers Nederland Populair in Nederland
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Meer info of klant worden >
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Meer info of klant worden >
Lynx beleggen
LYNX (België) biedt u toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 verschillende landen en geeft gratis beleggingstips. Zeer lage tarieven, tot wel 80% goedkoper dan andere Belgische brokers.
Meer info of klant worden >
Broker Binck
Binck (Nederland) is al jarenlang één van de meest populaire brokers van Nederland. Start met zelf beleggen bij Binck en ervaar een website met veel mogelijkheden en een goede service.
Meer info of klant worden >

Bekijk het complete brokeroverzicht >