Ablynx koers is klaar om jaartop te testen (technische analyse)

Sinds de dip van begin juli is Ablynx koers aan een opmars bezig en komt inmiddels de jaartop van midden februari in zicht. Met ruim 20 procent stijging sinds de laagste (intraday) koers van juli heeft de Ablynx koers al een aantal hogere bodems weten neer te zetten. Dit is een positief signaal en zorgt waarschijnlijk voor dat op korte termijn de jaartop van €13,20 getest gaat worden. Naast het koersverloop laat de onderstaande grafiek ook de verschillende steunen en de belangrijkste weerstand zien. De steunen en de weerstand op een rijtje op basis van het slot van dinsdag 19 september:

Steunen:

  • Horizontale middellange termijn steun (groene gestreepte lijn): €12,46
  • MA50, 50 daags voortschrijdend gemiddelde (rode stippellijn): €12,19
  • Diagonale lange termijn steun (dunne groene lijn): €11,86
  • MA200, 200 daags voortschrijdend gemiddelde (blauwe stippellijn): €11,63
  • Horizontale lange termijn steun (dikke groene lijn): €11,42

Weerstand:

  • Horizontale lange termijn weerstand en tevens jaartop (rode lijn): €13,20
Technische analyse Ablynx koers grafiek
Technische analyse Ablynx koers (daggrafiek)

Veel steunen voor de Ablynx koers

Zoals hierboven opgesomd is te zien dat er een aantal steunen dicht bij elkaar liggen. De signalen blijven positief wanneer de koers hierboven blijft. Let wel op dat een aantal steunen diagonaal zijn en dus met de tijd mee stijgen. De drie belangrijkste steunen zijn de diagonale lange termijn steun, het 200 daags voortschrijdend gemiddelde en de horizontale lange termijn steun. Toen de koers eerder dit jaar met €13,20 een (voorlopige?) top voor dit jaar bereikte werd er ook een horizontale lange termijn weerstand gezet.

Er lijkt zich een stijgende driehoek af te tekenen, zie de combinatie van de diagonale lange termijn steun en de horizontale lange termijn weerstand. Deze twee lijnen zullen zich begin december kruisen. Een stijgende driehoek geeft aan dat kopers meer vertrouwen krijgen in een verdere stijging. De koopdruk neemt toe en mocht de koers opwaarts uitbreken dan kan dit fors zijn. De volgende weerstand zal dan de top van eind 2015 zijn toen €16,10 werd bereikt. Dit is te zien in de onderstaande weekgrafiek.

Technische analyse Ablynx koers weekgrafiek
Technische analyse Ablynx koers (weekgrafiek)

Biotech / pharma en technische analyse

Technische analyse toepassen bij aandelen uit de biotech- of pharmasector is moeilijk en kan met een enkel nieuwsbericht achterhaald zijn. Op basis van de koers kan er een technische analyse worden gegeven. U dient er wel rekening mee te houden dat veel valt of staat met ontwikkelingen en nieuws omtrent onderzoeken en goedkeuringen. Wanneer u aandelen heeft in deze sectoren is het dan ook verstandig de agenda en nieuws van het bedrijf op te volgen. Zie dit tevens als een onderdeel van de ‘kleine lettertjes’ (disclaimer), dit artikel is ook geen advies tot kopen, verkopen of houden van het aandeel.

Discussieer en lees nieuws over het aandeel Ablynx >>>