Herbalife aandelen stijgen op nieuws van aandeleninkoopprogramma

herbalife aandelen thumbnail

Beleggers in Herbalife aandelen werden door het bedrijf verrast door de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma. De onvrede bij aandeelhouders was toegenomen nadat een overnamepoging van een investeerder stuk liep. Herbalife wil door het aandeleninkoopprogramma, met een omvang van 600 miljoen dollar, de aandeelhouders tevreden stellen. Daarnaast is de afspraak gemaakt dat groot aandeelhouder Carl Icahn zijn Herbalife aandelen niet te koop zal aanbieden tijdens het inkoopprogramma. Het nieuws zorgde ervoor dat het aandeel met 9,8 procent steeg.

Komende maand start het aandeleninkoopprogramma en het inkopen zal gebeuren binnen de prijsrange van $60 tot $68 per stuk. Daarnaast kan er voor aandeelhouders een extra premie volgen als het bedrijf binnen twee jaar geprivatiseerd wordt. Naast grootaandeelhouder Icahn zullen ook de bestuurders de aandelen niet verkopen binnen deze periode.

Herbalife in het kort

Herbalife producten assortiment
Deel van het Herbalife assortiment

Herbalife is een voedingsbedrijf dat wereldwijd bekend staat om de dieetproducten. Zo ontwikkelt en verkoopt het bedrijf producten zoals gezonde maaltijden, maaltijdvervangers, snacks en voedingssupplementen. Daarnaast verkoopt men ook verzorgingsproducten voor gezicht, huid en haar. Geografisch richt het bedrijf zich op zes regio’s: Noord-Amerika, Mexico, Zuid-en Midden-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika en het Pacifisch gebied plus China. Het bedrijf richt zich op 5 productcategorieën: dieetvoeding, gerichte voeding, sport en fitness, literatuur en promotie.

Ackman vs. Icahn

Carl Icahn is een investeerder en miljardair en bezit een groot aantal Herbalife aandelen, ongeveer 25% van alle uitstaande aandelen. Waar hij juist vertrouwen heeft in Herbalife ziet de activistische belegger Bill Ackman graag het bedrijf ten onder gaan. Ackman ging al eerder op zijn gezicht met verkeerde investeringen op J.C. Penny en Target. Met Herbalife gaat het niet veel beter, het verlies is al honderden miljoenen. Ackman is van mening dat Herbalife een piramide-investering is. Hij zit al jaren short en de stijging na het aangekondigde nieuws doet dus pijn. Het zullen vooral de investeerders zijn in zijn fonds Pershing Square die het voelen. Sinds de beursgang van Pershing Square eind 2014 is het aandeel al veel gedaald. In dezelfde tijd zijn indexen tientallen procenten gestegen dus presteert het fonds onder de maat.


Technische analyse Herbalife aandelen

Onderstaande grafiek laat de daggrafiek van Herbalife zien over ruim het laatste jaar. Met de stijging begin deze week komt de MA50 in zicht, dit is het 50 daags gemiddelde. Met een niveau van circa $69,44 lijkt dit de eerste horde om te nemen om naar hogere regionen te gaan. Hierna volgt er weerstand op de horizontale langetermijn weerstand van $74,08. Mocht er tussentijds toch weer een terugval zijn dan kunnen beleggers rekening houden dat er een stevig steunniveau is op circa $60,57. Dit is het 200 daags gemiddelde (MA200).

Bespreek Herbalife of bezoek het beursforum >>>

Herbalife aandelen koers grafiek