Beurscrash van 40% of meer dreigt volgens Dr. Doom

beurscrash aandelencrash

Dr. Doom liet weer eens van zich horen met zijn verwachting dat er een beurscrash van 40% of meer dreigt. Het is niet de eerste en zeker ook niet de laatste keer dat zijn onheilspellende berichten in de media worden opgepikt. In een bullmarkt die al sinds maart 2009 gaande is zorgt een pessimistisch bericht voor wat afwisseling.

Beurscrash onvermijdelijk

Natuurlijk is een beurscrash onvermijdelijk maar het moment, de omvang en de tijdsduur ervan laten zich niet voorspellen. Indicatoren kunnen wel aangeven dat aandelen momenteel ‘duur’ zijn maar met een extreem lage spaarrente is er al veel kapitaal in de beurzen gestroomd. Marc Faber, ook wel Dr. Doom genoemd, verwacht nog eerst stijgende koersen voor aandelen maar uiteindelijk dreigt er een beurscrash van maar liefst 40% of meer.

Faber werd vooral berucht vanwege de voorspelling in 1987 dat aandelen zouden gaan dalen. Een week nadat hij de voorspelling deed crashte de Dow Jones 20%. Deze toevalstreffer heeft hem geen windeieren gelegd want hij komt nog regelmatig op financiële televisiezenders en wordt hij regelmatig nog als gastspreker ingehuurd.

Lees verder na de tabel
Beleggen met zéér aantrekkelijke tarieven
(klik op broker en vraag vrijblijvend informatie aan)
MeXeMDEGIROLYNX
Inbev à €6.000€3,60€4,28€6,00
Extra's o.a.3 maanden
gratis coaching
Geen kosten bij ETF
en turbo kernselectie
Gratis tips en geen
wisselkoersmarge
bekijk hier meer brokers

Momenteel is hij vooral kritisch over de grote weging en koersstijgingen van de FANG aandelen. Dit zijn de aandelen Facebook, Amazon, Netflix en Google. Google is inmiddels een dochteronderneming van Alphabet en doorgaans neemt men Apple ook mee in het rijtje. Een groot deel van de koerswinsten op de Amerikaanse beurzen is toe te wijzen aan deze aandelen.

Toch gaat Marc Faber vroeg of weer gelijk krijgen en de grote reeks met missers zijn dan weer snel vergeten. Op de website van Ritholtz.com werden de voorspellingen van Dr. Doom in een grafiek gezet, zie hieronder. Wie lang iets roept gaat het uiteindelijk bij het rechte eind krijgen…

Aankomende beurscrash volgens Marc Faber
Voorspellingen van Marc Faber 2009-2015

Wie is Marc Faber?

Marc Faber is een analist en auteur en werd in Zwitserland geboren. Hier studeerde hij ook cum laude af in de economie aan de universiteit van Zürich. Faber wordt ook wel Dr. Doom genoemd vanwege zijn pessimistische kijk op veel markten. De aandelenmarkten natuurlijk niet uitgezonderd en hier werd hij ook bekend om. De eerder genoemde beurscrash in 1987 zorgde voor zijn bekendheid aangezien hij de week ervoor aanraadde aandelen te verkopen. Veel meer succes dan dat moment is er niet gekomen maar het zorgde er wel voor dat zelfs tot op heden media graag berichten van hem oppakken. Via zijn website gloomboomdoom.com kan er worden ingeschreven op zijn nieuwsbrief. Toch weet hij soms risico’s aan te halen waar menig belegger niet naar om kijkt. In zijn commentaar van 1 juli op de markten was hij weer pessimistisch, misschien niet geheel onterecht?

But no one cares when the party is still raging and investors, drunk with the liquor of loose money, are blind to the inevitable catastrophe that lies ahead.”

Discussieer mee op het forum “Wanneer komt er een correctie of beurs-crash” >>>


Direct het laatste beursnieuws: