Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Nieuwe beleggingsboeken voor beginnende en ervaren beleggers

beleggingsboeken voor beginnende en ervaren beleggers

Beleggingsboeken kunnen een simpel hulpmiddel zijn voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Waarom bijvoorbeeld fouten maken die te voorkomen waren door een aantal goede beleggingsboeken te lezen? Een fout op de beurs kan als snel honderden euro’s of meer kosten. Een boek kost slechts een fractie daarvan en naast kennis op doen krijgt u misschien ook nog eens inspiratie.

Onderstaande selectie van beleggingsboeken zijn uitgaves welke in de eerste helft van 2017 verschenen. Het is slechts een selectie en geeft dus niet het totaal aantal uitgebrachte nieuwe beleggingsboeken voor 2017 weer. Wilt u meer inspiratie opdoen met andere titels (en Engelstalig) dan kunt u hier meer lezen.

Beleggen in vastgoed (Scenario-Denken)Beleggen in vastgoed

Deze serie van 4 boeken brengt het beleggen in vastgoed met het oogpunt op toekomstgericht zijn onder de aandacht. Auteur Keeris brengt onder andere toelichtingen naar voren voor waarderings- en taxatiemethoden naar voren die er specifiek voor vastgoed zijn. Verschillen van waarderen tussen de financiële markt en de vastgoedmarkt worden ook uitgelicht.

Deze serie van 4 boeken is te koop vanaf €35 per stuk >>>

Stressvrij beleggenStressvrij beleggen

Dit boek is er met name voor de beginnende belegger. De auteur probeert duidelijk te maken dat beleggen niet niet stressvol hoeft te zijn en dat het niet alleen voor rijken is weggelegd. Veel mensen doen zich zelfs te kort door niet de stap naar beleggen te maken. Belangrijke onderwerpen voor beginnende beleggers komen aan bod. Denk bijvoorbeeld aan het waarom beleggen en bekende valkuilen en beginnersfouten. Ook een eerste aanzet voor een beleggingsportefeuille komt aan bod.

Stressvrij beleggen is te koop voor €27 >>>

Beter beleggen dan de bankBeter beleggen dan de bank

Net als in ‘Stressvrij beleggen’ wil de auteur van ‘Beter beleggen dan de bank’ het punt aansnijden dat u zichzelf te kort doet wanneer u niet gaat beleggen. Wat brengt sparen nog op? De auteur heeft in het boek met name aandacht voor extra inkomen of meer pensioen met Amerikaanse dividendaandelen. De beurs is namelijk niet een loterij en dure vermogensbeheerders kunnen u rendement kosten. Het hoogdividend beleggen krijgt de aandacht zoals dat in Amerika gewoontegoed is. Het zeker kunnen stellen van uw financiële toekomst krijgt de aandacht, wellicht kunt u zelfs eerder met pensioen.

Beter beleggen dan de bank kost €17,95 >>>

Handboek investeren & financierenHandboek investeren & financieren

Deze titel zal niet onbekend zijn voor beleggers die regelmatig beleggingsboeken lezen. Het is inmiddels de tweede druk die eerder dit jaar werd uitgebracht. Investeren en Financieren kan het beste worden omschreven als een naslagwerk voor basiskennis van bedrijfseconomie maar ook als studiemateriaal voor een beginnend investeerder of financier. De auteur probeert door middel van het boek zijn kennis en ervaring over te brengen aan de lezer. Zijn werkervaring en kennis heeft hij onder meer opgedaan als bankier op afdelingen zoals Bijzondere Kredieten bij ABN Amro en ook Acquisitiefinanciering bij Royal Bank of Scotland. Hij probeert de lezer duidelijk te maken dat investeren en financieren niet eenvoudig is maar de lezer wordt een heel eind op weg geholpen.

Handboek investeren & financieren is te koop voor €39,90 >>>

BeleggenBeleggen

De titel dekt niet goed de lading want het is meer een boek gericht op beleggers met interesse voor technische analyse. In ‘Beleggen’ wordt het berekenen van golfpatronen onder de aandacht gebracht. Denk hierbij aan een golfpatroon van wanneer een index toe is aan een correctie of een herstel. De 5-golfbeweging is hierbij de basis. De lezer wordt wegwijs gemaakt door middel van grafieken en bijbehorende teksten. Hierdoor zou het mogelijk moeten zijn om zelf de golfberekeningen uit te voeren en zelfs de tijd en vorm te bepalen. Volgens de auteur is de materie begrijpelijk voor ieder die kan rekenen. Tot slot komen ook indicatoren, steunen en weerstanden, patronen en formaties aan bod.

Beleggen is te koop voor €52 >>>

Meer over aandelen en de beurs weten? Bezoek het forum >>>Broker
Omschrijving
DEGIRO beleggingsfondsenZeer lage tarieven bij DEGIRO. Bespaar tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten.

Info of klant worden >

Lynx beleggen

Zeer lage tarieven, tot 80% goedkoper dan andere brokers. Beste Broker 2018 volgens Beleggersbelangen.

Info of klant worden >