Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Wegwijs door het forum (overzicht van functies)


Uw advertentie hier?


Wegwijs door het forum (overzicht van functies)

wegwijs door het forum

Het forum heeft veel functies en deze zijn lang niet allemaal bekend of worden maar deels gebruikt. Om iedereen met een account op weg te helpen zijn een aantal (belangrijke) functies verder toegelicht. Wellicht het belangrijkste bij de meeste functies is het gebruikerspaneel, deze benoemen wij als eerste en daarna volgen functies op alfabetische volgorde. Bent u op zoek naar een functie die hier niet gemeld staat of heeft u andere opmerkingen/vragen neem dan contact met ons op.

Gebruikerspaneel – Wanneer u bent aangemeld op het forum dan ziet u rechtsboven uw gebruikersnaam staan. Klik hier op en u ziet achtereenvolgens gebruikerspaneel, profiel en afmelden staan. Via het gebruikerspaneel komt u bij instellingen voor uw account, geabonneerde onderwerpen, privéberichten, etc. In feite staan hier de belangrijkste functies bij elkaar en u kunt hiermee uw account naar wens aanpassen.

Abonneer op onderwerp
Abonneer op onderwerp

Abonneren op een onderwerp – De functie om te abonneren op onderwerp is misschien wel het minst bekend maar wel erg handig. Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe berichten voor uw favoriete aandelen of discussies? Onderaan elk onderwerp staat naast de knop met ‘plaats reactie’ een knopje met een gereedschap. Klik op dit knopje en diverse functies komen in beeld waaronder de link om te abonneren op het onderwerp. Via het gebruikerspaneel kunt u de diverse ‘abonnementen’ beheren.

Avatar instellen – U kunt uw account personaliseren door een avatar toe te voegen. Als u op het forum rondkijkt heeft u er waarschijnlijk al veel gezien. De één is wat komisch en de ander wat meer serieus. U kunt een avatar instellen door naar het gebruikerspaneel te gaan. Bij het tabblad ‘profiel’ ziet u aan de linkerzijde ‘avatar’, klik hier op. De afmetingen moeten binnen de 125×125 pixels vallen en het bestand van de afbeelding mag niet meer dan 49kb zijn. De avatar mag niet aanstootgevend, kwetsend, etc. zijn maar dat spreekt voor zich.

Bericht melden
Bericht melden

Berichten melden – Soms kunnen discussies uit de hand lopen of kan er een andere reden zijn waarom een bericht op het forum aangepast of verwijderd moet worden. Hiervoor is de meldknop in de vorm van een ! bij het betreffende bericht (zie bijgaande afbeelding). De melding is anoniem en wanneer een moderator of beheerder aanwezig is krijgt hij/zij een melding van het bericht. Alleen een moderator of beheerder kan zien van wie de melding komt. U kunt een uitleg geven waarom het bericht is gemeld maar dit is niet verplicht. Wanneer het bericht inderdaad ongepast is dan zal het worden aangepast of verwijderd.

Chatbox – De chatbox is is een extra functie op het forum die alleen zichtbaar is wanneer u bent aangemeld. Als u bent aangemeld staat rechtsboven een spraakwolkje en wanneer u dit aanklikt gaat u naar de chatbox. De chatbox is ook in een kleinere weergave te zien onderaan de voorpagina van het forum. De diverse instellingen voor de chat zijn via het gebruikerspaneel te vinden onder overzicht en dan mChat.

Instellingen wijzigen – Dit kan via het gebruikerspaneel, na aanmelding kunt u rechtsboven op uw gebruikersnaam klikken en via het gebruikerspaneel de diverse instellingen wijzigen.

Gebruikers – Op het forum zijn diverse accounts herkenbaar aan een kleur. Het meest voorkomend zijn de accounts in het zwart, deze hebben de standaard functies op het forum. De accounts in het blauw zijn de all-in members, deze accounts hebben een aantal extra functies, zien geen advertenties op het forum en hebben een besloten deel op het forum (klik hier voor meer informatie). Komt u een account in het rood tegen dan is dit van een (geverifieerd) bedrijf, bedrijven kunnen op het forum bezoekers informeren of vragen beantwoorden. Tot slot zijn er accounts met een paarse of groene kleur, zij zorgen ervoor dat wanneer nodig ingegrepen wordt of zijn beschikbaar voor vragen met betrekking tot het forum.

Klachten – Bent u ergens ontevreden over of wilt u een bericht melden omdat het niet voldoet aan het forumreglement? Dit kan op verschillende manieren. Met de !-knop (zie ook hierboven bij berichten melden) kan een klacht over een bericht worden doorgegeven. U kunt ook de gebruikersnaam van een moderator of beheerder aanklikken om een privébericht te sturen. Is het meer van algemene aard en niet zo zeer een bericht op het forum dan kan een bericht worden verzonden via contact (rechts bovenin de navigatiebalk).

Negeerfunctie – Soms is negeren beter dan op iemand ingaan en zeker als u bepaalde personen wilt negeren. Hiervoor is de negeerfunctie door op diens gebruikersnaam te klikken. Hierna ziet u ‘vriend toevoegen’ en ‘vijand toevoegen’, vijand klinkt nogal extreem maar door dit aan te klikken ziet u niet meer de inhoud van deze persoon. Wilt u op een later tijdstip de berichten wel weer zichtbaar maken dan kan dat via het gebruikerspaneel en dan het laatste tabblad ‘vrienden en vijanden’ aanklikken.

Nieuw wachtwoord – Bent u uw wachtwoord vergeten of wilt u uw wachtwoord wijzigen? Wijzigen is het makkelijkste, dit kan namelijk ook via het gebruikerspaneel. Klik hierna door naar ‘profiel’ en dan ‘wijzig accountinstellingen’. Weet u uw wachtwoord niet meer dan is dat geen ramp want binnen enkele minuten kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken via deze link. Bent u naast uw wachtwoord ook uw gebruikersnaam vergeten? Stuur dan een bericht via contact (rechtsboven) en vermeld daarin ook uw mailadres waarmee u heeft geregistreerd op het forum.

Notificaties – Wanneer u actief bent op het forum heeft u waarschijnlijk al eens een notificatie gezien. Deze staan rechtsboven vlakbij uw gebruikersnaam en de link is aanklikbaar. U krijgt een notificatie wanneer iemand u bijvoorbeeld citeerde of wanneer iemand een privébericht heeft gestuurd. De notificaties zijn meldingen die u snel op de hoogte brengen van een gebeurtenis op het forum die betrekking heeft op uw account.

Onderwerp of reactie plaatsen – Een onderwerp starten is eenvoudig door eerst het juiste subforum te kiezen. Wilt u bijvoorbeeld een onderwerp starten over een Amerikaans aandeel dan klikt u dat subforum aan, hier ziet u al snel de knop ‘nieuw onderwerp’. Zorg bij een nieuw onderwerp voor een goede inleiding/uitleg zodat u sneller reacties krijgt. Wilt u reageren op een onderwerp dan is dit eenvoudig te doen door op de knop ‘plaats reactie’ boven- of onderaan de pagina van het onderwerp te klikken.

Peiling starten op het forum
Peiling starten op het forum

Poll (peiling) starten – Deze functie is ideaal wanneer u de meningen van andere beleggers wilt weten. Wilt u bijvoorbeeld weten of een aandeel koopwaardig is of welke sector favoriet is bij andere beleggers dan kunt u een peiling starten. U kunt op dit subforum een peiling beginnen of wanneer u een meer algemeen onderwerp heeft waarover een discussie gestart kan worden dan kan dit bijvoorbeeld op het algemene subforum. Een nieuwe peiling start u als volgt:

  • Maak een nieuw onderwerp aan
  • Bedenk een titel die de interesse van anderen wekt
  • Plaats een begeleidende tekst bij de peiling om de bedoeling van de peiling duidelijk te maken
  • Onder het invoerveld voor de tekst ziet u ‘peiling aanmaken’ staan, klik hier op
  • Bij ‘peiling vragen’ vult u de vraag of stelling in, in het grotere invoerveld kunt u per nieuwe regel een antwoord invullen
  • Kies het aantal opties per gebruiker, dit geeft aan hoeveel keuzes er gemaakt mogen worden
  • U kunt kiezen om de peiling tijdelijk of voor altijd open te laten staan. Bij tijdelijk vult u het aantal dagen in en bij oneindig laat u de 0 staan
  • Klik op verstuur en de peiling staat op het forum

Tijd/klok op het forum – Via het gebruikerspaneel kunt u klikken op ‘forumvoorkeuren’, hier kunt u de tijd/klok aanpassen. Dit kan handig zijn wanneer bijvoorbeeld de zomer- of wintertijd ingaat. Voor België en Nederland is de juiste instelling bij zomertijd: tijdzone UTC +02:00 en Europa Amsterdam of Brussel. Bij de wintertijd is het: tijdzone UTC +01:00 en Europa Amsterdam of Brussel

 

Mist u een uitleg over een functie? Bekijk dan ook de frequently asked questions (faq) of stuur ons via contact een bericht.

Bezoek het beursforum >>>

 

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.