DeGiro app maakt beleggen makkelijker (review en ervaringen)

Sinds kort is de DeGiro app uitgebracht voor smartphones en deze is volgens DeGiro al positief ontvangen. Wij waren natuurlijk ook benieuwd en gingen de DeGiro app testen. Voorheen was er alleen een mobiele versie van de website met beperkte functies en de navigatie was soms lastig. Vandaag de dag is een smartphone niet meer weg te denken in het dagelijks leven. Beleggers kunnen met hun smartphone actueel nieuws, een beursforum en natuurlijk hun beleggingen op de voet volgen. Een app(-licatie) voor de smartphone maakt dit vaak nog makkelijker. Hierin lijkt DeGiro goede vorderingen te maken, zeker in vergelijking met de mobiele weergave van de website.

U wilt profiteren van ongekend lage tarieven?
Beleg dan ook binnen 10 minuten bij DEGIRO

Aan de slag met DeGiro app

Afhankelijk van uw smartphone bezoekt u de AppStore of Google Play en zoekt u op DeGiro. Het downloaden en installeren is binnen enkele minuten gedaan. Nadat u de eerste keer wilt inloggen wordt gevraagd om een 5 cijferige toegangscode in te voeren. Deze code vervangt de combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord en maakt inloggen simpeler. Een klein verbeterpuntje is misschien de 5 cijferige code tweemaal in te vullen, ter voorkoming van fouten. Maakt u een typefout dan is dit niet (simpel) ongedaan te maken. Nadat u bent aangemeld ziet u het startscherm met onder andere de waarde van uw account en het dagverschil. Direct hieronder volgen overzichten met diverse indexen, futures en valuta. Schuift u het startscherm verder omlaag dan komen de stijgers en dalers in beeld, te selecteren op index. Hier zou de gebruikerservaring nog verder verbeterd kunnen worden als dit scherm te personaliseren is.

DeGiro app portefeuille

Direct onder de waarde en het dagverschil van uw portefeuille staat een link naar de portefeuille. Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel omdat u dit snel en makkelijk wilt kunnen inzien. Via deze link staan er meer details over uw portefeuille, zoals totaal account, vrije ruimte en dagverschil en totaal verschil. De posities in uw portefeuille staan hieronder en door hier op te klikken gaat u direct naar het betreffende effect. Opvallend zijn de knoppen met koop en verkoop, de huidige positie en gegevens van het orderboek en koersverloop per tijdframe. Per toeval kwamen wij achter een klein handigheidje bij de posities in de portefeuille. Excuses voor de believers wat betreft bovenstaande afbeelding maar het bedrag (36,12) is aan te klikken. De vertoonde 36,12 is het dagverschil maar als u dit aanklikt komt het totaalverschil voor deze positie in beeld.

Voor- en nadelen van DeGiro app

De DeGiro app is in het kort samengevat overzichtelijk en goed voorzien van informatie naast de eigen portefeuille. De gebruikerservaring is ook veel beter dan de mobiele versie van de website. Er is niet een onnodige overvloed van informatie en de informatie die aangeboden wordt is ruim voldoende. Deze informatie is naast de eigen portefeuille: actuele standen van indexen, futures en valuta, nieuws en een agenda. Zie voor een indruk onderstaande afbeeldingen.

DeGiro app review ervaringen
Schermen binnen het dashboard van de app

Het is lastig om nadelen te vinden maar als we erg kritisch moeten zijn blijft dit toch beperkt. Het personaliseren van het startscherm of bijvoorbeeld de portefeuille instellen als startscherm zou een verbetering kunnen zijn. Bij het kiezen van de 5 cijferige toegangscode zou een herhaling ter voorkoming van een foutje een verbetering zijn. Tot slot weten wij niet of bijvoorbeeld Belgische klanten hun eigen betaalmethodes kunnen kiezen voor geld overboeken. Al met al is DeGiro app onmisbaar voor uw smartphone als u klant bent bij DeGiro.

1 + 1 =2

Veel beleggers hechten veel waarde aan een goed werkende app voor de smartphone en dit heeft DeGiro goed voor elkaar gekregen. Zo kunt u buitenshuis makkelijk uw portefeuille raadplegen en eventueel transacties verrichten. Daarbij zijn de transactiekosten bij DeGiro ook nog eens erg laag. Beleggers besparen jaarlijks zo honderden euro’s aan transactiekosten. De combinatie van de goede DeGiro app èn de lage transactiekosten maken het zeker waard om deze broker te overwegen.

U wilt profiteren van ongekend lage tarieven?
Beleg dan ook binnen 10 minuten bij DEGIRO


Direct het laatste beursnieuws: