​ABN AMRO geeft verkoopadvies op obligaties uit opkomende landen

Beurzen opkomende markten grondstoffen BRICS economie

ABN AMRO heeft obligaties uit opkomende landen op onderwogen gezet. Reden voor dit verkoopadvies is dat koersen van deze obligaties terug zijn op de hoge niveaus van voor de Amerikaanse verkiezingen in november, terwijl de risico’s door de beleidsacties van de nieuwe Amerikaanse president  voor opkomende landen juist flink zijn toegenomen.


“De nieuwe president van de Verenigde Staten blijkt minder gematigd dan financiële markten aanvankelijk hadden gedacht. Zijn anti-immigratiebeleid en het schrappen van handelsverdragen hebben een negatief effect op de internationale handel. Daar hebben opkomende landen het meest onder te lijden,” aldus Mary Pieterse-Bloem, Hoofd Obligatiebeleggingen bij ABN AMRO Private Banking International.

Euforie voor opkomende landen neemt af

ABN AMRO adviseerde klanten in juli vorig jaar om obligaties uit opkomende landen aan te kopen vanwege aantrekkelijke rendementen en de verbeterde economische vooruitzichten voor die landen. De bank verlaagde haar advies naar neutraal nadat Donald Trump werd gekozen tot president van de Verenigde Staten. De eerste marktreactie was toen een sterke koersdaling van deze obligaties. Maar in de groei-euforie die Trump teweegbracht konden ook deze obligaties profiteren. Toch is ABN AMRO van mening dat de koersstijging van de afgelopen maanden niet reëel is in het licht van de recente harde anti-globaliseringsmaatregelen die Trump heeft genomen. Vandaar dat de bank er nu voor kiest om haar advies te verlagen van neutraal naar onderwogen.

Mary Pieterse-Bloem: “Als we de koersontwikkeling van de afgelopen dagen van de meer risicovolle beleggingen in ogenschouw nemen, dan lijkt het er inderdaad op dat financiële markten wat voorzichtiger worden. Onze valuta-experts wezen eerder deze week op een zekere zwakte van de valuta’s van opkomende landen die het meest gevoelig zijn voor internationale handel. Als die trend zich voortzet, kunnen de obligatiekoersen van die opkomende landen weleens als eerste negatief worden beïnvloed. Dan beter verkopen nu die koersen er nog mooi bij liggen.”

Bezoek het beursforum >>>

 

Kosten besparen en brokers vergelijken? Selecteer uw broker:

Brokers Belgie Populair in BelgiëBrokers Nederland Populair in Nederland
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
Lynx beleggen
LYNX (België) biedt u toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 verschillende landen en geeft gratis beleggingstips. Beleg met één simpele muisklik in aandelen, opties of futures. Zeer lage tarieven.
Informatiepakket aanvragen
Broker Binck
Binck (Nederland) is al jarenlang één van de meest populaire brokers van Nederland. Start met zelf beleggen bij Binck en ervaar een website met veel mogelijkheden en een goede service.
Informatiepakket aanvragen

Bekijk het complete brokeroverzicht >