Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Koopmoment voor de S&P 500 Dividend ETF?

Dividend trackers

De ProShares S&P500 Dividend ETF, ook wel bekend als de ETF voor de S&P500 dividend aristocrats streeft naar een resultaat dat de S&P500 Dividend Aristocrats Index benaderd. De S&P500 dividend aristocrats staan bekend om minimaal 25 opeenvolgende jaren een verhoging van het dividend te hebben gehad. De ProShares S&P500 Dividend ETF is te vinden onder de ticker NOBL of ISIN: US74348A4673. De ETF zit nu al bijna 2 maanden in een dalende trend maar komt nu in de buurt van de horizontale lange termijn steun op circa $51,24. In de onderstaande grafiek is het koersverloop van de populaire dividend ETF uitgezet met de verschillende steunniveaus en weerstanden. Vanuit het oogpunt van technische analyse is de relative strength index (RSI) inmiddels in de oversold zone gekomen en moet er normaal gesproken steun zijn op de horizontale lange termijn steun.

ProShares S&P500 Dividend ETF

Meer informatie over de S&P 500 dividend ETF

Deze dividend ETF wil de S&P500 dividend aristocrats zo goed mogelijk benaderen en daardoor is de samenstelling van het mandje aandelen ook zoveel als mogelijk afgewogen naar de diverse aristocrats. Het mandje aandelen zal minimaal uit 40 aandelen bestaan met een nagenoeg gelijke weging maar waarbij geen enkele sector een hogere weging dan 30% krijgt. Bekijken we de samenstelling van de aandelen afgeleid per sector dan is de weging als volgt:

  • 26,69% consumentengoederen
  • 16,29% industrie
  • 13,83% gezondheidszorg
  • 10,27% financials (banken en verzekeraars)
  • 9,81% grondstoffen
  • 4,08% energie
  • 1,98% informatie technologie
  • 1,97% nutsbedrijven
  • 1,84% telecom

Nemen wij de aandelen onder de loep die voorkomen in het mandje van deze dividend ETF dan komen er veel bekende namen voorbij zoals: Procter & Gamble, Chevron, Pepsico, Colgate-Palmolive, Wal-Mart, Johnson & Johnson, Coca Cola, Exxon, McDonals. Abbvie en AT&T.

Periodiek beleggen voor de lange termijn
Periodiek beleggen voor de lange termijn

Mocht u interesse hebben in deze S&P 500 dividend ETF dan kan het aan te raden zijn om gespreid aankopen te doen voor de lange termijn (zie bovenstaande afbeelding). Door niet in één keer de gehele investering te doen heeft u de mogelijkheid om ook bij een dalende koers aankopen te kunnen doen. Let hierbij wel op dat de transactiekosten niet teveel op het rendement wegen! Een kenmerk van deze ETF is de relatief neutrale bèta wat wil zeggen dat in een stijgende of dalende beurs het een redelijk vergelijkbaar patroon volgt als die van bijvoorbeeld de breed samengestelde S&P500. U moet dus niet verwachten dat deze ETF grote uitschieters zal laten zien, wat enigszins minder risico is dan één of enkele aandelen maar anderzijds is het mogelijke rendement dan ook beperkt.

Bespreek dividend aristocrats ETF’s op het forum >>>Broker
Omschrijving
DEGIRO beleggingsfondsenZeer lage tarieven bij DEGIRO. Bespaar tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten.

Info of klant worden >

Lynx beleggen

Zeer lage tarieven, tot 80% goedkoper dan andere brokers. Beste Broker 2018 volgens Beleggersbelangen.

Info of klant worden >