Technische analyse goudprijs en flashcrash Britse Pond

koers omhoog pijl

Op de financiële markten was er afgelopen week vooral aandacht naar de goudprijs en de Britse Pond. De goudprijs heeft er dit jaar al een stijging op zitten van ruim 28% maar de laatste maanden werd er een dalende trend ingezet. Afgelopen week viel de goudprijs op door een plotse duikeling. Technisch gezien waren het in korte tijd steun na steun die het begaven, eind augustus daalde de goudprijs al onder de MA50 (het 50 daags gemiddelde), een maand later begaf de diagonale lange termijn steun het en afgelopen week duikelde het uit het dalende trendkanaal. De kans is nu groot dat de goudprijs steun zal vinden bij de MA200-lijn (het 200 daags gemiddelde). Het is wel alert zijn want de MA200 is doorgaans een goede steun, als deze breekt is een verdere daling van de goudprijs waarschijnlijk.

Technische analyse goudprijs 2016
De goudprijs sinds begin 2016

Flascrash voor Britse Pond

De Britse Pond staat al enige tijd onder druk en dit was al het geval in de 12 maanden voor het Brexit referendum, hierna is de daling van de GBP verder opgelopen. De grote rode candle in de onderstaande grafiek eind juni was de dag na het Brexit referendum. Aanvankelijk leken de zorgen voor de Britten wat af te nemen maar de laatste weken neemt de angst toch toe voor grotere gevolgen van een Brexit en het tempo waarmee de Engelse regering het vertrek wil doorvoeren. Afgelopen week was er even paniek toen er een flashcrash was in de nacht van donderdag op vrijdag, de Britse Pond verloor ten opzichte van de Amerikaanse dollar in enkele minuten tijd ongeveer 10% aan waarde. Technische analyse is moeilijk toe te passen in dit ‘geweld’ en posities innemen die speculeren op de Britse Pond zijn dan ook risicovol. Op de korte termijn mag er voor de GBP ten opzichte van de Amerikaanse dollar wat steun verwacht worden op de diagonale lange termijnsteun (onderste diagonale lijn).

Technische analyse Britse Pond Amerikaanse Dollar 2016
Grafiek van de wisselkoers GBP/USD

Bezoek het beursforum en bekijk meer technische analyses >>>

 

 

Kosten besparen en brokers vergelijken? Selecteer uw broker:

Brokers Belgie Populair in BelgiëBrokers Nederland Populair in Nederland
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Meer info of klant worden >
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Meer info of klant worden >
Lynx beleggen
LYNX (België) biedt u toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 verschillende landen en geeft gratis beleggingstips. Zeer lage tarieven, tot wel 80% goedkoper dan andere Belgische brokers.
Meer info of klant worden >
Broker Binck
Binck (Nederland) is al jarenlang één van de meest populaire brokers van Nederland. Start met zelf beleggen bij Binck en ervaar een website met veel mogelijkheden en een goede service.
Meer info of klant worden >

Bekijk het complete brokeroverzicht >