Goede cijfers voor Braziliaanse aandelenmarkt

aandelenmarkt Brazilië

Ondanks vele negatieve ontwikkelingen in Brazilië, lijken de Braziliaanse aandelenmarkten dit jaar de beste plek te zijn om het grote geld te verdienen. Er is sprake van een recessie, verschillende corruptieschandalen, het Zikavirus en er waren problemen met de Olympische Spelen in Rio, maar met de aandelenmarkt van het land gaat het wel goed. Waar de problemen van het land alleen maar groter lijken te worden, hadden beleggers dit jaar het beste hun geld kunnen investeren in zowel Braziliaanse obligaties als Braziliaanse aandelenmarkten.

Goede cijfers voor Braziliaanse aandelenmarkt: achtergrondinformatie

De MSCI Brazil Stock Index is dit jaar met maar liefst zestig procent gestegen, aldus The Wall Street Journal. Met dit cijfer staat de index bovenaan de lijst van 165 landenindices die door de MSCI worden samengesteld. Ook leverde een investering in de JP Morgan Emerging Markets Bond index van Brazilië een rendement op van maar liefst 24 procent. Dit is het op twee na hoogste rendement van 66 landen. Braziliaanse obligaties doen het ook goed, want de bedrijfsobligaties van het land zijn goed voor een gemiddeld rendement van 22 procent. Een hoog cijfer, waar veel beleggers alleen maar van kunnen dromen.

Aandelenmarkt Brazilië Bovespa index 2016
De aandelenmarkt van Brazilië in 2016

Brazilië: interessant voor beleggers in opkomende markten

Door de onzekerheid in en om de financiële markten, onder andere door de uitslag van het Brexit-referendum, investeren veel beleggers het liefst in opkomende markten. Gezien de recente cijfers van Brazilië, is dit land ook zeker interessant te noemen. Wel moet je er bij Brazilië altijd rekening mee houden dat dit land niet stabiel is, zeker niet als je kijkt naar de vele problemen waar het land momenteel mee te maken heeft. Een investering in het land kan je dus veel opleveren, maar het brengt over het algemeen ook meer risico’s met zich mee. Een programma dat inspringt op het beleggen naar aanleiding van de Brexit, is Brexit Hack. Deze unieke software maakt het mogelijk om winst te maken dankzij de Brexit.

 

Kosten besparen en brokers vergelijken? Selecteer uw broker:

Brokers Belgie Populair in BelgiëBrokers Nederland Populair in Nederland
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
Lynx beleggen
LYNX (België) biedt u toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 verschillende landen en geeft gratis beleggingstips. Beleg met één simpele muisklik in aandelen, opties of futures. Zeer lage tarieven.
Informatiepakket aanvragen
Broker Binck
Binck (Nederland) is al jarenlang één van de meest populaire brokers van Nederland. Start met zelf beleggen bij Binck en ervaar een website met veel mogelijkheden en een goede service.
Informatiepakket aanvragen

Bekijk het complete brokeroverzicht >