Ruwe olie, een aantal weetjes op een rij met deze infographic

Ruwe olie thumbnail

Ruwe olie, ook wel aardolie genoemd is de meest verhandelde grondstof ter wereld en is van groot belang voor de wereldeconomie. De vloeistof is ontstaan uit organische resten en is in het dagelijkse leven niet meer weg te denken. Zo is ruwe olie de basis van onder andere brandstoffen (benzine, kerosine, diesel, etc.), kunststoffen maar ook stoffen uit de fijnchemie zoals medicijnen. Door economische groei is het belang van ruwe olie alleen maar verder gaan toenemen en duurzame energie zal dit voorlopig niet kunnen vervangen. Zoals u in de onderstaande infographic zal zien is bijvoorbeeld het aantal auto’s dat gebruik maakt van een fossiele brandstof een factor 1.000 van het aantal auto’s dat gebruik maakt van duurzame energie.

Infographic over ruwe olie

Door middel van een infographic zijn een aantal weetjes over ruwe olie gebundeld. Een infographic laat vooral met beeld en een beperkte mate van tekst informatie zien. Natuurlijk weet bijna iedereen het belang van olie maar welke landen produceren het meeste ruwe olie en welke landen importeren of exporteren het meeste? Waar zijn de grootste reserves en wat is uitgedrukt in reserves het grootste olieveld ter wereld? Welke factoren hebben invloed op de olieprijs en waar is wc-papier duurder dan olie? Is duurzame energie echt een bedreiging voor de olie-industrie of valt dit wel mee? Wat zijn de grootste oliemaatschappijen gemeten naar inkomsten?

Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel de onderstaande infographic door.

Ruwe olie informatie weetjes infographic

Discussiëren over olie kan op het beursforum >>>

 

Bron: Olie infographic met dank aan dr-discount voor de illustraties.

 

Kosten besparen en brokers vergelijken? Selecteer uw broker:

Brokers Belgie Populair in BelgiëBrokers Nederland Populair in Nederland
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
Lynx beleggen
LYNX (België) biedt u toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 verschillende landen en geeft gratis beleggingstips. Beleg met één simpele muisklik in aandelen, opties of futures. Zeer lage tarieven.
Informatiepakket aanvragen
Broker Binck
Binck (Nederland) is al jarenlang één van de meest populaire brokers van Nederland. Start met zelf beleggen bij Binck en ervaar een website met veel mogelijkheden en een goede service.
Informatiepakket aanvragen

Bekijk het complete brokeroverzicht >