Beleggingsstrategie: ABN AMRO MeesPierson voorkeur voor aandelen en obligaties uit opkomende markten

Beurzen opkomende markten grondstoffen BRICS economie

Amsterdam, 14 september 2016 – ABN AMRO MeesPierson vindt dat opkomende markten weer aantrekkelijker zijn voor nieuw beleggingskapitaal. Dit valt te lezen in de beleggingsstrategie van ABN AMRO die vandaag is verschenen onder de titel ‘Onderweg waarde toevoegen‘. Deze ontwikkeling vloeit niet alleen voort uit de stijgende grondstoffenprijzen, maar wordt ook gesteund door de verbeterende vooruitzichten voor de wereldwijde industrie en de consumentenvraag. Hiervan zullen de Aziatische opkomende markten profiteren. ABN AMRO heeft dan ook een voorkeur voor zowel obligaties als aandelen uit de opkomende markten. Deze voorkeur berust op rendementsoverwegingen en de mogelijkheden voor geografische spreiding.


Ben Steinebach, Hoofd beleggingsstrategie van ABN AMRO MeesPierson: “Een gematigd groeipad van de wereldeconomie is niet rampzalig. En de politieke veranderingen die in het verschiet liggen, vormen een goede gelegenheid voor overheden om hun beleidsmix aan te passen ten bate van sterker groeipotentieel. Voor actieve beheerders liggen er volop kansen in de grote verschillen tussen specifieke sectoren en regio’s. Deze benadering biedt meer perspectief dan een voorspelling van de richting waarin de bredere aandelenmarkten voorlopig zullen bewegen.”

Beleggingsstrategie

Tot ABN AMRO’s favoriete aandelensectoren behoren onder meer gezondheidszorg en informatietechnologie, op grond van hun winstgevendheid op de lange termijn, hun mondiale reikwijdte en strategische trends. De sector consumptiegoederen is eveneens aantrekkelijk, vanwege zijn defensieve kenmerken. Sectoren waarin bedrijfsmodellen onder druk staan, zoals financiële dienstverlening en nutsbedrijven, zijn ondervertegenwoordigd in de aandelenallocatie van ABN AMRO MeesPierson, evenals de industriële sector.

Obligaties worden gebruikt als verzekering tegen het optreden van ongunstige economische scenario’s. Deze bufferfunctie krijgt gestalte door een actieve duratiestrategie, waarbij de looptijd wordt verlaagd in periodes van rentestijging en verhoogd in tijden van rentedaling. Grondstoffen en vastgoed zijn overwogen. Grondstoffen zijn als beleggingscategorie weer geschikt om portefeuillespreiding aan te brengen en vastgoed is aantrekkelijk op basis van rendement.

De Amerikaanse dollar blijft zich naar verwachting bewegen rond 1,10 tegenover de euro.

In de gematigde modelportefeuille van de bank is een forse liquide buffer opgenomen (een tactische allocatie van 23%). Obligaties zijn onderwogen (32%), alternatieve beleggingen zijn overwogen (15%) en aandelen zijn neutraal gewogen (30%).

Bezoek het beursforum >>>

Over ABN AMRO MeesPierson

ABN AMRO MeesPierson is de private bank van ABN AMRO in Nederland voor vermogende particuliere klanten. Wij bieden onze klanten deskundig en waardevol contact. Dat kan zijn in een persoonlijk gesprek op kantoor, bij de klant op locatie, telefonisch of digitaal. ABN AMRO MeesPierson heeft meer dan 20 vestigingen en is marktleider in Nederland.

 

Kosten besparen en brokers vergelijken? Selecteer uw broker:

Brokers Belgie Populair in BelgiëBrokers Nederland Populair in Nederland
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
Lynx beleggen
LYNX (België) biedt u toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 verschillende landen en geeft gratis beleggingstips. Beleg met één simpele muisklik in aandelen, opties of futures. Zeer lage tarieven.
Informatiepakket aanvragen
Broker Binck
Binck (Nederland) is al jarenlang één van de meest populaire brokers van Nederland. Start met zelf beleggen bij Binck en ervaar een website met veel mogelijkheden en een goede service.
Informatiepakket aanvragen

Bekijk het complete brokeroverzicht >