Dyson luchtreiniger en ventilator in één: Pure Cool Link

Thumbnail Dyson luchtreiniger

In april dit jaar lanceerde Dyson de Pure Cool Link™ luchtreiniger en hiermee voegt Dyson twee apparaten samen tot één, namelijk een luchtreiniger en ventilator. Naast een stille ventilator zoals u die van Dyson kunt verwachten verwijdert de Dyson luchtreiniger 99,95% van de allergenen en vervuilende deeltjes met een minimum afmeting van 0,1 micron. Om een beeld te geven hoe klein 0,1 micron is, dit is 1/100e van de dikte van krantenpapier of de afmeting van de putjes op een CD waarmee de data is opgeslagen. De Dyson luchtreiniger is een eyecatcher in het interieur maar zal niet direct opvallen als ventilator dankzij de vormgeving.

Dyson luchtreiniger/ventilator in diverse uitvoeringen

Onderstaande afbeelding geeft de diverse uitvoeringen van de Dyson luchtreiniger weer. Het grijze en blauwe model aan de rechterzijde zijn naast Pure Cool ook uitgevoerd met Pure Hot inclusief Jet Focus-regeling. Hiermee kan er worden gekozen tussen een luchtstroom voor persoonlijk gebruik of een luchtstroom voor de hele ruimte. De twee middelste modellen zijn een torenmodel van 102 centimeter hoog in tegenstelling tot de modellen links en rechts van respectievelijk 62 centimeter en 63 centimeter hoogte.

Dyson luchtreiniger pure hot link cool blue grey white
Dyson luchtreiniger in diverse uitvoeringen

Bediening met smartphone of tablet

Gemak dient de mens en dit doet Dyson met behulp van de Dyson Link App die zowel te downloaden is voor iOS (voor iPhone en iPad) als voor Android (voor gangbare smartphones en tablets van onder meer Samsung, Huawei, etc.). De app geeft gebruikers de mogelijkheid om het apparaat zowel binnenshuis als buitenshuis te bedienen maar ook om gegevens te bekijken en eventueel te analyseren.

Dyson Link app Dyson luchtreiniger ventilator

Ervaringen Dyson luchtreiniger

Op afstand kan de luchtkwaliteit worden gecontroleerd en het apparaat worden bediend, zo kunt u wanneer u buitenshuis bent de Dyson luchtreiniger bedienen wanneer u bijvoorbeeld ziet dat de luchtkwaliteit afneemt. Er is overigens ook een automatische stand die zorgt voor een luchtkwaliteit die continue op peil blijft. Wanneer u de app opent ziet u in een oogwenk de luchtkwaliteit, temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid. Naast dat deze statistieken natuurlijk leuk zijn om te volgen geeft het ook een beeld van de luchtkwaliteit op dat moment. Gaat u koken of wordt er in de ruimte waar de Dyson luchtreiniger staat gerookt dan zal het apparaat hierop reageren en de lucht filteren. De app verzamelt gegevens en geeft u een beeld wanneer de luchtkwaliteit goed of minder goed is. Uit onze tests blijkt doorgaans dat op zaterdag en zondag de luchtkwaliteit beter is dan doordeweeks en dit is weer te verklaren uit het feit dat in het weekend veel minder in de ruimte wordt geleefd waar de Dyson luchtreiniger staat. Kijken we op een gerichtere tijdschaal zoals een enkele dag dan is te zien dat de luchtkwaliteit ‘afneemt’ kort na het opstaan en op het moment dat er gekookt wordt.

De Dyson luchtreiniger is onder meer te koop bij Bol.com (klik hier)

Wij denken dat de buitenlucht vervuild is, maar de luchtkwaliteit binnenshuis kan veel slechter zijn. Dyson ingenieurs concentreerden zich op het ontwikkelen van een luchtreiniger die automatisch ultrafijne allergenen, geurtjes en vervuiling uit de lucht verwijdert en real-time data over luchtkwaliteit aan de gebruiker weergeeft.” – James Dyson

Direct het laatste beursnieuws: