Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Renteverhoging in de VS dichterbij, beurzen omlaag

renteverhoging in de VS thumbnail

Uit de FOMC (Federal Open Market Committee) notulen blijkt dat de meeste FED beleidsmakers een renteverhoging in de VS in juni mogelijk achten. Er blijft nog steeds verdeeldheid maar de kans op een renteverhoging in de VS lijkt weer wat dichterbij. Direct na dit nieuws gingen de aandelenbeurzen in de VS met een fors tempo omlaag. Blijkbaar weet de beurs de FED moeilijk in te schatten en is de FED verrassend in hun communicatie.

De gevolgen op de financiële markten waren direct zichtbaar en bleven niet beperkt tot de aandelenbeurzen. De breed samengestelde S&P500 index verloor in korte tijd ongeveer 1% aan waarde…

Rentes in de VS stijgen vrijwel direct…

Met name de 10 jaarsrente valt hierbij op…

Bij de grondstoffen vallen goud en olie op, beiden dalen na het nieuws door de aantrekkende dollar…

goud renteverhoging in de VS

olie renteverhoging in de VS

Bij de ‘valuta majors’ valt het valutapaar euro / US dollar natuurlijk op en de dollar neemt toe in waarde nu de kans op een renteverhoging in de VS dichterbij lijkt te komen…

euro dollar renteverhoging in de VS

Wel of geen renteverhoging in de VS?

De beleidsmakers van de FED zijn dan wel overwegend positief over een eventuele renteverhoging in juni wanneer economische cijfers hier aanleiding voor geven. Zo houden de beleidsmakers onder andere de inflatiecijfers nauwlettend in de gaten. Tijdens hun vergadering in april was hier nog niet genoeg duidelijkheid over en de volgende vergadering staat gepland op 14 en 15 juni. Afgelopen december verhoogde de FED voor het eerst in bijna 10 jaar de rente en het zag er eerder naar uit dat een renteverhoging voorlopig niet meer ter sprake zou komen maar een volgende renteverhoging kan wel eens eerder dan verwacht komen. Komt er meer nieuws wanneer de FED beleidsmakers William Dudley en Richard Fisher op donderdag beiden een speech houden?

Bespreek de Amerikaanse beurzen op het beursforum >>>