Aandelen Ferrari te koop

Aandelen Ferrari te koop beursgang

Vanaf woensdag 21 oktober 2015 zijn de aandelen Ferrari te koop op de beurs in New York, de introductiekoers bedraagt $52. Met $52 ligt de introductiekoers aan de bovenkant van de eerder gegeven prijsrange van $48 tot $52. Er zullen 17,2 miljoen aandelen worden geplaatst waarmee de opbrengst van de beursgang uitkomt op omgerekend bijna 800 miljoen euro. Door deze beursgang en aan deze prijs is de waardering van het bedrijf ongeveer 9 miljard euro.


De beursgang werd een jaar geleden al aangekondigd en door de beursgang van Ferrari zal het worden afgesplitst van het moederbedrijf Fiat Chrysler. Begin 2016 zal de afsplitsing definitief worden afgerond en hiermee kan Fiat Chrysler schulden aflossen en daarnaast investeren in onder andere de merken Maserati, Jeep en Alfa Romeo.

Aandelen Ferrari krijgen een toepasselijke ticker

De aandelen Ferrari zullen de ticker/beurscode RACE krijgen, hiermee komt er een toepasselijke ticker voor de sportwagenfabrikant. Door de beursgang zal Piero Ferrari, de zoon van oprichter Enzo Ferrari, net geen miljardair worden. Al is de kans aanwezig dat hij bij een kleine stijging van de aandelen Ferrari dat wel wordt. Fiat Chrysler blijft na de beursgang nog eigenaar van 81% van de aandelen, Pierro Ferrari zal een belang van 10% in het bedrijf hebben.

Aandelen Ferrari te koop beursgang fabriek

In 2014 wist Ferrari een nettowinst te boeken van 265 miljoen euro bij een omzet van 2,7 miljard euro. Het merk is en blijft wel exclusief want er werden vorig jaar 7.255 sportwagens verkocht, dit komt neer op een omzet per wagen van €381.000. Ongeveer 30% van de auto’s wordt verkocht in Noord- en Zuid-Amerika, de verkopen in Groot-Brittannië, China en Duitsland zijn goed voor circa 700 stuks. Naast de verkopen van de sportwagens en onderdelen heeft Ferrari ook inkomsten uit licenties voor het gebruik mogen maken van de merknaam en het logo van Ferrari.

Welk soort belegger hier interesse zal hebben is nog niet duidelijk maar de naam en de glorieuze historie hebben een grote aantrekkingskracht. Een groei qua aantal verkochte sportwagens is niet snel te verwachten al komen een groot deel van de inkomsten uit zogenaamde limited editions, deze moeten meer dan 1 miljoen euro per stuk kosten.

Het onderwerp Ferrari op het beursforum (klik hier)

 

Kosten besparen en brokers vergelijken? Selecteer uw broker:

Brokers Belgie Populair in BelgiëBrokers Nederland Populair in Nederland
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
Lynx beleggen
LYNX (België) biedt u toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 verschillende landen en geeft gratis beleggingstips. Beleg met één simpele muisklik in aandelen, opties of futures. Zeer lage tarieven.
Informatiepakket aanvragen
Broker Binck
Binck (Nederland) is al jarenlang één van de meest populaire brokers van Nederland. Start met zelf beleggen bij Binck en ervaar een website met veel mogelijkheden en een goede service.
Informatiepakket aanvragen

Bekijk het complete brokeroverzicht >