Beursgang van Biocartis

Maandag 27 april is de beursgang van Biocartis en dit is een week eerder dan eerder was gepland. Biocartis is een Belgisch biotechbedrijf uit Mechelen en een spin-off van Philips. Vrijdag maakte de onderneming bekend dat er €100 miljoen is opgehaald voorafgaand van de beursgang (klik hier voor het persbericht). Vorige week bleek al dat de beursgang een succes zou gaan worden aangezien de interesse van beleggers vier- tot vijfmaal meer was dan het aantal beschikbare aandelen. De introductieprijs is €11,50 en dit is de bovengrens van de bandbreedte welke het bedrijf eerder had aangegeven. Het beoogde bedrag van €100 miljoen is hiermee ook automatisch aan de bovenkant van wat het bedrijf wilde ophalen.

Biocartis is actief in oncologie, dit is kortweg ‘kankerkunde’, deze term komt van het Griekse onkos wat staat voor tumor en de toevoeging logie staat voor kunde of leer. Biocartis is dus actief in het onderzoek en de behandeling van kanker. Het bedrijf heeft een sterke band met Nederland aangezien het werkt met technologie van Philips. Zo gingen ook medewerkers van Philips werken bij Biocartis en werd de vestigingsplaats Mechelen waar het voorheen nog Eindhoven was.

Volg de koers en de transacties op Euronext (klik hier).

Tijdens de eerste beursdag proberen wij regelmatig updates te geven, deze staan onder de laatste berichten over Biocartis op Twitter:

Zondag 23:30 – Op dit moment is het aandeel Biocartis nog niet te vinden bij Binck en De Giro, hopelijk voor de geïnteresseerden morgen wel.

Maandag 8:15 – Bij Binck en De Giro is het aandeel inmiddels te vinden. Aan de interesse te zien zal het aandeel al ruim hoger openen dan de introductieprijs.

8:45 – Voorlopige opening staat nu op €14,50, dit valt buiten de maximale handelslimiet van de beursuitbater waardoor de opening waarschijnlijk in een ‘freeze’ komt.

9:06 – De eerste koers voor Biocartis was €13,50, inmiddels staat de koers op €13,79

9:31 – Al vrij snel passeerde het aandeel Biocartis de grens van €14 met een voorlopig(?) hoogste koers van €14,48 om 9:12. De koers is inmiddels weer licht gedaald tot vlak onder de €14.

9:43 – Mede door winstnemingen voor wie bij de inschrijving het aandeel al ontving is de koers nu onder de openingskoers gedaald. Sinds opening is de koers met ruim 2% gedaald.

18:00 – De CEO van Biocartis, Rudi Pauwels, waakte voor teveel optimisme na de succesvolle beursgang. ‘Nu moeten we oppassen dat we geen hype worden’ zei hij eerder vandaag. De dag begon met veel enthousiasme doordat de koers van het aandeel al direct €2 hoger opende dan de introductiekoers. Zelfs de €14,50 werd bijna aangetikt. Na de positieve start leek het aandeel in de loop van de dag meer te stabiliseren maar dit ging gepaard met een langzaam afkalvende koers. Uiteindelijk sloot het aandeel 13% hoger dan de introductiekoers op €13,00.

 

Volg Biocartis op ons beursforum (klik hier)

 

Kosten besparen en brokers vergelijken? Selecteer uw broker:

Brokers Belgie Populair in BelgiëBrokers Nederland Populair in Nederland
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
Lynx beleggen
LYNX (België) biedt u toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 verschillende landen en geeft gratis beleggingstips. Beleg met één simpele muisklik in aandelen, opties of futures. Zeer lage tarieven.
Informatiepakket aanvragen
Broker Binck
Binck (Nederland) is al jarenlang één van de meest populaire brokers van Nederland. Start met zelf beleggen bij Binck en ervaar een website met veel mogelijkheden en een goede service.
Informatiepakket aanvragen

Bekijk het complete brokeroverzicht >