Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Beursgang van Biocartis

Maandag 27 april is de beursgang van Biocartis en dit is een week eerder dan eerder was gepland. Biocartis is een Belgisch biotechbedrijf uit Mechelen en een spin-off van Philips. Vrijdag maakte de onderneming bekend dat er €100 miljoen is opgehaald voorafgaand van de beursgang (klik hier voor het persbericht). Vorige week bleek al dat de beursgang een succes zou gaan worden aangezien de interesse van beleggers vier- tot vijfmaal meer was dan het aantal beschikbare aandelen. De introductieprijs is €11,50 en dit is de bovengrens van de bandbreedte welke het bedrijf eerder had aangegeven. Het beoogde bedrag van €100 miljoen is hiermee ook automatisch aan de bovenkant van wat het bedrijf wilde ophalen.

Biocartis is actief in oncologie, dit is kortweg ‘kankerkunde’, deze term komt van het Griekse onkos wat staat voor tumor en de toevoeging logie staat voor kunde of leer. Biocartis is dus actief in het onderzoek en de behandeling van kanker. Het bedrijf heeft een sterke band met Nederland aangezien het werkt met technologie van Philips. Zo gingen ook medewerkers van Philips werken bij Biocartis en werd de vestigingsplaats Mechelen waar het voorheen nog Eindhoven was.

Volg de koers en de transacties op Euronext (klik hier).

Tijdens de eerste beursdag proberen wij regelmatig updates te geven, deze staan onder de laatste berichten over Biocartis op Twitter:

Zondag 23:30 – Op dit moment is het aandeel Biocartis nog niet te vinden bij Binck en De Giro, hopelijk voor de geïnteresseerden morgen wel.

Maandag 8:15 – Bij Binck en De Giro is het aandeel inmiddels te vinden. Aan de interesse te zien zal het aandeel al ruim hoger openen dan de introductieprijs.

8:45 – Voorlopige opening staat nu op €14,50, dit valt buiten de maximale handelslimiet van de beursuitbater waardoor de opening waarschijnlijk in een ‘freeze’ komt.

9:06 – De eerste koers voor Biocartis was €13,50, inmiddels staat de koers op €13,79

9:31 – Al vrij snel passeerde het aandeel Biocartis de grens van €14 met een voorlopig(?) hoogste koers van €14,48 om 9:12. De koers is inmiddels weer licht gedaald tot vlak onder de €14.

9:43 – Mede door winstnemingen voor wie bij de inschrijving het aandeel al ontving is de koers nu onder de openingskoers gedaald. Sinds opening is de koers met ruim 2% gedaald.

18:00 – De CEO van Biocartis, Rudi Pauwels, waakte voor teveel optimisme na de succesvolle beursgang. ‘Nu moeten we oppassen dat we geen hype worden’ zei hij eerder vandaag. De dag begon met veel enthousiasme doordat de koers van het aandeel al direct €2 hoger opende dan de introductiekoers. Zelfs de €14,50 werd bijna aangetikt. Na de positieve start leek het aandeel in de loop van de dag meer te stabiliseren maar dit ging gepaard met een langzaam afkalvende koers. Uiteindelijk sloot het aandeel 13% hoger dan de introductiekoers op €13,00.

 

Volg Biocartis op ons beursforum (klik hier)Broker
Omschrijving
DEGIRO beleggingsfondsenZeer lage tarieven bij DEGIRO. Bespaar tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten.

Info of klant worden >

Lynx beleggen

Zeer lage tarieven, tot 80% goedkoper dan andere brokers. Beste Broker 2018 volgens Beleggersbelangen.

Info of klant worden >


Bekijk hier het complete overzicht >