Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Beleggers ABC – F

Failliet / faillisement

Situatie waarin een bedrijf of onderneming niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Een faillissement wordt door de rechter uitgesproken.

FDA

FDA staat voor de Amerikaanse Food and Drug Administration. Dit overheidsorgaan is bij de beurs het meeste verbonden met aandelen uit de farmacie (pharma), biotech en medische sector. Zo zal de FDA moeten beslissen bij het beoordelen en eventueel toelaten van nieuwe medicijnen op de Amerikaanse markt.


Fondsbeheerder

Vermogensbeheerder die beleggers via een distributeur beleggingsfondsen aanbiedt. Andere gebruikte termen voor de fondsbeheerder zijn fondsaanbieder en fondshuis. Voorbeelden van fondsbeheerders zijn ING Investment Management, Robeco, Fidelity en BlackRock.

Forex

Afkorting van Foreign Exchange (valutahandel/arbitrage).

Freeze

Als er zich bij een fonds grote koersschommelingen voordoen, wordt de handel in dat fonds voor korte tijd stilgelegd. Dit wordt aangeduid met het Engelse begrip ‘freeze’. Afhankelijk van de grootte van de koersschommeling is er een verschil in het stilleggen van de handel in het fonds. Doorgaans wordt op de Euronext beurzen de handel stil gelegd bij een koersschommeling van 10% of een veelvoud hiervan.

FTA

Financiële Termijnmarkt Amsterdam.

FTSE

Financial Times Stock Exchange (de Londense beurs).

Future

Termijncontract.

Klik hier om het beleggersforum te bezoeken

 Broker
Omschrijving
DEGIRO beleggingsfondsenZeer lage tarieven bij DEGIRO. Bespaar tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten.

Info of klant worden >

Lynx beleggen

Zeer lage tarieven, tot 80% goedkoper dan andere brokers. Beste Broker 2018 volgens Beleggersbelangen.

Info of klant worden >


Bekijk hier het complete overzicht >