Bitcoin forum

Discussieer en deel informatie over blockchain, bitcoin wallet, koers van de Bitcoin, Ethereum, etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
kierkegaard
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1295
Lid geworden op: 15 Jul 2012 11:17
Likes: 296
Contact:

Re: Bitcoin forum

Berichtdoor kierkegaard » 13 Feb 2018 23:16

Zoals gezegd ben ik midden december voor 90% uit.

Nog een paar duizend euro restjes die ik laat staan want dat motiveert me om het te blijven volgen.

Ik blijf het wel surrealistisch vinden. Ik spreek hier over een paar duizend euro overschotjes, en mijn initiële 'investering' was begot enkele honderden euro...

Wat er ook gebeurt, dit vergeet ik nooit. Echt 'gratis geld'.


Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 3727
Lid geworden op: 01 Jan 2012 20:51
Likes: 1652
Contact:

Re: Bitcoin forum

Berichtdoor Beheerder » 21 Feb 2018 12:45

Bitcoin a 'failed' currency, says Mark Carney
19 FEBRUARY 2018 • 8:47PM

Bitcoin has failed as a currency measured by standard benchmarks, and is neither a store of value nor a useful way to buy things, Bank of England Governor Mark Carney said on Monday.

“It has pretty much failed thus far on ... the traditional aspects of money. It is not a store of value because it is all over the map. Nobody uses it as a medium of exchange,” Mr Carney told students at London’s Regent’s University.

http://www.telegraph.co.uk/technology/2 ... rk-carney/
Voor vragen of informatie kunt u rechts bovenaan de pagina op contact klikken

Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 3727
Lid geworden op: 01 Jan 2012 20:51
Likes: 1652
Contact:

Re: Bitcoin forum

Berichtdoor Beheerder » 22 Feb 2018 12:43

Cryptobelegger houdt vertrouwen ondanks crash

's-Hertogenbosch – 22 februari 2018 – Sinds december daalde de koers van cryptomunten aanzienlijk. Ondanks de correctie is het aantal Nederlandse bezitters van cryptovaluta toch gelijk gebleven. Aan het eind van de koersval bezitten nog steeds ongeveer 865.000 Nederlanders (6,7%) één of meerdere munten. Dit blijkt uit de Cryptovaluta Monitor, een marktonderzoek van Multiscope naar betalen, beleggen en sparen in een nieuwe economie.

Helft staat op verlies
Medio januari stond driekwart van de cryptobezitters nog op winst. Medio februari heeft nog maar 51% een positief rendement. Nederlanders steken geen grote bedragen in cryptomunten. De gemiddelde investering is slechts €200. Men blijkt ook geen grote risico’s te nemen. Zes op de tien kochten Bitcoins of andere digitale munten met geld van hun lopende rekening. Minder dan 1% investeerde in cryptovaluta met geleend geld.

Ingestapt voor de lange termijn
Nederlanders zitten voor de lange termijn in cryptomunten. Ongeveer 71% koopt cryptomunten om op de lange termijn rendement te maken. Deze groep staat ook wel bekend als ‘hodlers.’ Het lage investeringsbedrag en het feit dat ze er voor de lange termijn inzitten is een mogelijke verklaring waarom er weinig bezitters uitstapten tijdens de daling.

Zeer hoge verwachtingen
De cryptovaluta-bezitter heeft een zeer hoge verwachting van het toekomstige rendement van de investering. Deze verwachting is door de recente koersdaling wel behoorlijk getemperd. In januari streefden bezitters nog naar een rendement van 11x hun inleg. In februari is het beoogde rendement gedaald naar 6x de inleg.
Voor vragen of informatie kunt u rechts bovenaan de pagina op contact klikken

Gebruikersavatar
piddybull
Premiummember
Premiummember
Berichten: 930
Lid geworden op: 21 Jan 2013 22:45
Locatie: Aardbol
Likes: 663
Contact:

Re: Bitcoin forum

Berichtdoor piddybull » 22 Feb 2018 16:15

Helaas ook deze ...

Bron De Tijd
Waakhond FSMA waarschuwt voor cryptomunten
22 februari 201815:47De FSMA raadt af om in cryptomunten te handelen. ©ANP XTRA
De beurswaakhond FSMA trekt aan de alarmbel na verschillende klachten over fraudeurs die cryptomunten zoals Bitcoin gebruiken bij hun oplichtingspraktijken.

De regulator heeft een lijst op zijn website gezet met handelsplatformen waarover consumenten al klachten hebben gestuurd, en publiceerde een getuigenis van een consument die in de val is getrapt en zijn geld niet meer terugkrijgt.

De voorbije weken zijn op het internet verschillende nieuwe platformen opgedoken die allemaal op dezelfde manier werken: ze beloven een handelsplatform voor beginners en professionelen, waar in een oogwenk en in alle vertrouwen cryptomunten verhandeld kunnen worden. Op sommige platformen worden ook andere financiële producten met cryptomunten als onderliggende waarde aangeboden.

We kregen de voorbije weken een vijftiental klachten binnen en we verwachten dat er na onze waarschuwing nog veel meer zullen binnenkomen.
FSMA
De FSMA kreeg de voorbije weken een vijftiental klachten binnen. 'Voor ons zijn dat er veel en we verwachten dat er na onze waarschuwing nog veel meer zullen binnenkomen', zegt een woordvoerder van de FSMA. 'Bovendien kregen we berichten van een aantal banken over verdachte transacties die met handel in cryptomunten te maken hadden.'

Consumenten klagen dat ze hun geld nooit kunnen recupereren of dat ze eenvoudigweg niets meer horen van de vennootschap waarbij ze geld hebben belegd.

Hun geld is dan zo goed als zeker verloren.

De beurswaakhond vraagt consumenten daarom om de grootst mogelijke omzichtigheid aan de dag te leggen en raadt in feite af om zich met cryptomunten in te laten. 'Het is gevaarlijk, denk maar aan de grote koersschommelingen van de voorbije weken. Bovendien is er geen regulering, geen waarborgfonds en is een bitcoin ook gewoonweg geen wettig betaalmiddel', besluit de FSMA-woordvoerder.

Bron: Belga
GALAPAGOS - ...

Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 759
Lid geworden op: 19 Feb 2015 09:29
Likes: 436
Contact:

Re: Bitcoin forum

Berichtdoor Banner » 23 Feb 2018 09:16

FAQ kunnen gesteld worden op de chat tijdens de kantooruren.
Van 7u tot 12u en van 14u tot 17.30u. Bedankt voor het begrip.
Respons binnen de 24u.

B.