Fagron (voorheen Arseus)

Beleggen in aandelen beurs Brussel, BEL 20, lokale fondsen, etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
a217445
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2478
Lid geworden op: 17 Nov 2012 12:19
Locatie: west vlaanderen
waarderingen: 1385
Contact:

Re: Fagron (voorheen Arseus)

Berichtdoor a217445 » 12 Apr 2018 18:22Gebruikersavatar
a217445
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2478
Lid geworden op: 17 Nov 2012 12:19
Locatie: west vlaanderen
waarderingen: 1385
Contact:

Re: Fagron (voorheen Arseus)

Berichtdoor a217445 » 14 Apr 2018 09:49

Oproeping jaarvergadering en buitengewone vergadering

FAGRON

Naamloze vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen

Venecoweg 20a

9810 Nazareth

Btw BE 0890.535.026

RPR Gent (afdeling Gent) Gereglementeerde informatie
Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 13 april 2018

OPROEPING


De raad van bestuur van Fagron NV (de Vennootschap) heeft de eer de houders van aandelen en warrants uit te nodigen tot het bijwonen van (i) de jaarvergadering die zal gehouden worden in Crown Plaza, Gerard le Grellelaan 10, 2020 Antwerpen, België op maandag 14 mei 2018 om 15.00 uur en (ii) de buitengewone vergadering die onmiddellijk zal volgen, om 16.30 uur op dezelfde locatie, voor geassocieerd notaris Annekatrien Van Oostveldt, notaris te Antwerpen, district Merksem, vervangende haar ambtgenoot notaris Liesbet Degroote, notaris te Kortrijk (tweede kanton), wettelijk belet ratione loci, en als het wettelijk vereiste quorum om geldig te kunnen beraadslagen en besluiten over deze punten niet wordt behaald en een tweede vergadering vereist is, zal deze buitengewone vergadering na een tweede oproeping, met een agenda identiek aan onderstaande agenda, plaatsvinden op 4 juni 2018 om 16.30 uur ten kantore van geassocieerde notaris Annekatrien Van Oostveldt, notaris te Antwerpen, district Merksem, vervangende haar ambtgenoot notaris Liesbet Degroote, notaris te Kortrijk (tweede kanton), wettelijk belet ratione loci (of op een plaats aangekondigd op dat moment), elk met volgende agendapunten, houdende voorstellen tot besluit.


Open onderstaande link voor het volledige persbericht:

http://hugin.info/138311/R/2184272/843879.pdf

Gebruikersavatar
a217445
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2478
Lid geworden op: 17 Nov 2012 12:19
Locatie: west vlaanderen
waarderingen: 1385
Contact:

Re: Fagron (voorheen Arseus)

Berichtdoor a217445 » 14 Apr 2018 10:38

UItgelicht: Fagron maakt goede jaarstart Gepubliceerd op 13 apr 2018 om 20:01 |

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in het eerste kwartaal van 2018 meer omzet behaald, rekening houdend met wisselkoerseffecten, en deze opwaartse trend lijkt door te kunnen zetten. Dit bleek uit een gesprek van ABM Financial News met CEO Rafael Padilla.

De omzet van Fagron kwam afgelopen kwartaal uit op 109,1 miljoen euro, tegenover 109,0 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2017. Gerekend tegen constante wisselkoersen steeg de omzet evenwel met 6,8 procent. Alle regio’s droegen bij aan de groei. Autonoom was er een groei van 6,8 procent rekening houdend met wisselkoerseffecten.

Deze wisselkoersen dekt Fagron overigens niet of nauwelijks af, zo zei CFO Karin de Jong tegen ABM Financial News. Het afdekken van het valutarisico van bijvoorbeeld de Braziliaanse real is volgens de financieel directeur namelijk “duur”. Daarbij kan Fagron de kasstroom in Brazilië goed gebruiken voor nieuwe investeringen, waardoor de verdiende reals niet naar euro’s worden omgezet en er louter sprake is van een “papieren valutaverlies”.

In Noord-Amerika deed de magistrale bereider afgelopen kwartaal goede zaken, mits gerekend tegen constante wisselkoersen, met een omzetstijging van 15,3 procent tot 20,0 miljoen euro. In euro’s daalde de omzet evenwel fractioneel.

Padilla zei dat er in Amerika vooral met Essentials en Brands duidelijk opwaarts potentieel is, terwijl voor het eerst in drie jaar tijd groei werd behaald met deze activiteiten. “Dankzij een stabiele markt en een duidelijke strategie”, aldus de CEO, die verder ook goed te spreken was over de ontwikkelingen bij de nieuwe steriele bereidingsfaciliteit in Wichita.

Daarbij kon Fagron melden dat het in maart inmiddels ook de felbegeerde licentie van Californië heeft ontvangen voor de bereidingsfaciliteit. Nu missen alleen nog de licenties van Indiana en North Dakota. De magistrale bereider verwacht deze later dit jaar te ontvangen, maar “dit zijn geen verschilmakers”, vindt Padilla.

Ondanks dat hij “heel tevreden” is over de gang van zaken bij de bereidingsfaciliteit in Wichita en de omzetdoelstelling van 100 miljoen euro in 3 tot 5 jaar van kracht blijft, zal de onderneming het aanbod van steriele producten in 2018 verder uitbreiden.

In Zuid-Amerika daalde de omzet van Fagron met 5,0 procent naar 23,8 miljoen euro, maar tegen constante wisselkoersen was er een stijging van 13,1 procent en autonoom was dit 7,4 procent. “In het eerste kwartaal van 2017 was die 7,4 procent nog nul”, duidde Padilla de vooruitgang die wordt geboekt in Zuid-Amerika. Daarbij geldt het eerste kwartaal als een typisch zwak kwartaal. De CEO denkt dat 2018 voor Brazilië “een fantastisch jaar” wordt. De goede trend uit het eerste kwartaal heeft zich in de eerste weken van april dan ook verder voortgezet, onderstreepte Padilla.

In Europa stegen de verkopen met 2,1 procent naar 63,5 miljoen euro, terwijl er autonoom een groei was van 4,3 procent. Wel werd de omzet volgens Fagron nog beïnvloed door een beperkte productbeschikbaarheid van farmaceutische grondstoffen, maar inmiddels zijn deze problemen volgens de magistrale bereider grotendeels opgelost.

Padilla legt uit dat er betere afspraken zijn gemaakt met de huidige partner die monsters voor Fagron in zijn laboratorium analyseert en er is een tweede partner gevonden.

"Met de gevonden structurele oplossing zal de omzetontwikkeling in het huidige kwartaal naar verwachting niet langer negatief beïnvloed worden", aldus de CEO.

Maar uiteindelijk wil Padilla dat Fagron minder afhankelijk wordt van dergelijke externe partijen. Daarom is het een eigen laboratorium in Polen aan het opschalen. Over circa 1,5 jaar moet dit lab een belangrijk deel van de controles uitvoeren en zal Fagron voor de overige controles een flexibele schil van externe labs gebruiken.

Over de verschillende Europese landen waarin Fagron actief is, is de topman goed te spreken. In het Verenigd Koninkrijk, was er sprake van een vertraagde levering van een specifiek product aan een ziekenhuis in Londen. Het gaat volgens Padilla hier niet om gemiste omzet, maar uitgestelde omzet, omdat het product in het tweede kwartaal zal worden geleverd. Het effect is dan ook niet materieel.

HL Technology, dat door Fagron niet langer als een kernactiviteit wordt beschouwd, was goed voor een omzet van 1,7 miljoen euro, een omzetgroei van slechts 0,4 procent op jaarbasis. Gerekend tegen constante wisselkoersen steeg de omzet evenwel met 9,4 procent.

HL Technology is volgens De Jong “een vreemde eend in de bijt en niet strategisch voor Fagron”. De kans is dan ook aanwezig dat het onderdeel op termijn wordt gedesinvesteerd.

Een formele beslissing over een verkoop is echter nog niet genomen en hoewel de trend in de resultaten van HL goed is, komt een verkoop wellicht ook nog te vroeg. Er is nu twee kwartalen op rij sprake van groei, maar als dit er vier worden dan heeft Fagron een sterke casus, meent De Jong.

Het aandeel Fagron steeg afgelopen week 6,9 procent.
blotte marc liked last!

Gebruikersavatar
a217445
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2478
Lid geworden op: 17 Nov 2012 12:19
Locatie: west vlaanderen
waarderingen: 1385
Contact:

Re: Fagron (voorheen Arseus)

Berichtdoor a217445 » 16 Apr 2018 18:44

Fagron ziet groei versnellen

Fagron pakte uit met dubbel goed nieuws. De eerstekwartaalcijfers zijn beter dan verwacht. En het nam Humco over, een Amerikaanse specialist in innovatieve gepatenteerde producten en farmaceutische merkproducten.

Na enkele heel moeilijke jaren is het vernieuwde management van Fagron duidelijk weer vol vertrouwen. Het bedrijf pakte onlangs uit met dubbel goed nieuws. Op 3 april raakte de overname bekend van het Amerikaanse Humco, een specialist in de ontwikkeling en de levering van innovatieve gepatenteerde producten zoals crèmes en siropen en farmaceutische merkproducten. Humco levert vooral via de groothandel aan 45.000 apotheken in de Verenigde Staten. De overlap met de Amerikaanse activiteiten van Fagron is beperkt. Het management ziet daarom heel wat mogelijke hefbomen om dankzij de overname zowel de business van Humco als die van Fagron (ook buiten de Verenigde Staten) te versterken. Het is de derde overname sinds de zware herfinanciering in 2016, na de kleinere overnames van het Kroatische Kemig en het Braziliaanse All Chemistry vorig jaar.

Fagron betaalde voor Humco een stevige 47,5 miljoen dollar in cash. Daar kan de komende twee jaar nog maximaal 22,5 miljoen dollar bij komen, als de ambitieuze doelstelling voor de bedrijfskasstroom (ebitda) in 2018 en 2019 worden gehaald. Humco boekte vorig jaar een omzet van 32 miljoen dollar, of 6 procent van het groepstotaal van Fagron (436,9 miljoen euro). Het heeft een vergelijkbare ebitda-marge als Fagron in Noord-Amerika (13,7% in 2017).

De overname tegen 9,5 keer de ebitda ligt boven het historische gemiddelde van 6 à 7 keer, maar is verantwoord op basis van de sterke groeimogelijkheden. Bovendien kon Humco zijn omzet de voorbije twee jaar stabiel houden, op een zeer zwakke Amerikaanse markt, en het boekte in het eerste kwartaal al opnieuw een dubbelcijferige groei. Ondanks de stevige overnameprijs blijft de nettoschuldgraad van Fagron (2,48 keer de rebitda eind 2017) onder de vooropgestelde maximale grens van 3 keer de rebitda.

De nieuwe topman Rafael Pedilla kon daarnaast uitpakken met een beter dan verwacht eerstekwartaalrapport. De groepsomzet (zonder HL Technology) bleef weliswaar ongewijzigd op 107,3 miljoen euro, maar zonder de negatieve wisselkoerseffecten van 7,3 miljoen euro was er een sterke toename met 6,8 procent. De markt rekende op een omzetgroei van 5,6 procent. De omzet klom in Europa met 2,1 procent tot 63,5 miljoen euro, waarvan 3,7 procent organisch (zonder overnames en desinvesteringen) en zonder wisselkoerseffecten. De problemen met de beschikbaarheid van farmaceutische grondstoffen had nog een beperkte negatieve impact, maar die zijn intussen structureel opgelost. De stevige verzwakking van de Braziliaanse real kostte 4,5 miljoen euro omzet, maar toch bleef de krimp beperkt tot 5 procent, tot 23,8 miljoen euro. De organische groei zonder munteffect bedroeg een mooie 7,4 procent.


De omzet in de niet-steriele activiteiten (grondstoffen en concepten) steeg voor het eerst in twaalf kwartalen tegenover hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar (+1,1%). Bovendien trof Fagron een voordelige schikking met de vroegere eigenaars van het overgenomen JCB Laboritories. We zijn erg tevreden met de nieuwsstroom bij Fagron en behouden het koopadvies (rating 1B).
Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B


Koers: 14,24 euro

Ticker: FAGR BB

ISIN-code: BE0003874915

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 1,03 miljard euro

K/w 2017: 22

Verwachte k/w 2018: 18

Koersverschil 12 maanden: +13%

Koersverschil sinds jaarbegin: +25%

Dividendrendement: 0,7%
http://insidebeleggen.knack.be/beurs/ad ... 2862995024
blotte marc liked last!