Ontex

Beleggen in aandelen beurs Brussel, BEL 20, lokale fondsen, etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 863
Lid geworden op: 19 Feb 2015 09:29
Likes: 481
Contact:

Re: Ontex

Berichtdoor Banner » 11 Mar 2018 08:30

Ontex uitblinker op groene beurs

(ABM FN) De beurs in Brussel is vrijdag hoger geëindigd. De Bel20 steeg 0,3 procent op 3.987,04 punten. Ten opzichte van de slotkoers vorige week vrijdag, won de sterindex 3,0 procent.

Er was vrijdag zat nieuws voor de markten. Allereerst waren de Amerikaanse importtarieven op staal en aluminium, die donderdagavond werden bekrachtigd door president Donald Trump. Verder werd bekend dat Trump mogelijk in mei een ontmoeting heeft met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets is de markt niet onverdeeld positief over de aangekondigde ontmoeting, omdat het nog maar de vraag is of een van de twee leiders niet terugkrabbelt. Maar de optimisten op de aandelenmarkten winnen het momenteel van de doemdenkers.

Verder draaide het vrijdag vooral om het Amerikaanse banenrapport. Europese macro-data over de industrie leken daardoor veel minder belangrijk, maar op maandbasis was er de twee grootste economieën van de eurozone, Duitsland en Frankrijk, wel sprake van een daling.

Uit het officiële Amerikaanse banenrapport bleek vanmiddag dat er in februari 313.000 banen bij zijn gekomen, terwijl een groei van 200.000 was voorzien. Positief, maar daar stond wel een minder sterke loongroei tegenover. Dat cijfer bracht vorige maand nog paniek op de financiële markten, maar wist nu niet te overtuigen. Op jaarbasis steeg de loongroei met 2,6 procent. De verwachting lag op een groei van 2,8 procent.

Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe wees op de loonontwikkeling in de afgelopen vijf jaar. "Dan zie je dat de afgelopen twee jaar wel degelijk laten zien dat de loondruk aan het stijgen is. Tel daarbij op dat ook inkoopmanagers in vrijwel alle sectoren aangeven dat het steeds lastiger wordt om gekwalificeerd personeel te vinden, plus dat het hoge consumentenvertrouwen werkers aanmoedigt om elders een beter betaalde baan te vinden en het lijkt een kwestie van tijd voordat de loongroei in de VS zich laat voelen", voorspelde de marktvorser. Dit zou extra druk kunnen zetten op de Amerikaanse Federal Reserve om de rente sneller te verhogen.

De euro is na het verschijnen van het banenrapport iets opgelopen, tot 1,2325 dollar rond het slot in Europa. Vrijdagochtend vroeg verhandelde het muntpaar op 1,2312 en tussentijds op 1,2275.

Olie werd vrijdag ruim een procent duurder.

Stijgers en dalers

Koploper in de sterindex was Ontex, dat zo'n 4 procent won. Galapagos volgde met een winst van 2,7 procent. Sterkste daler was Cofinimmo, met een koersval van circa een procent.

In de BelMid zakte Agfa-Gevaert ruim 5 procent. Eerder deze week maakte het beeldvormingsbedrijf resultaten bekend. IBA raakte ruim een procent kwijt.

Sipef won bijna 2 procent en Van de Velde dikte 1,8 procent aan.

Onder de kleine fondsen viel de koerswinst van bijna 4 procent van Deceuninck op. Biotechbedrijven deden het ook goed; Thrombogenics en ASIT biotech stegen achtereenvolgens 2,2 en 1,3 procent.

Ter Beke rapporteerde een winststijging in het afgelopen jaar, ondanks dat marges onder druk kwamen te staan door hogere grondstofprijzen. Dit jaar voorziet het bedrijf winstgroei. KBC Securities analist Guy Sips wees op het onverwachte lage belastingtarief van het voedingsbedrijf, maar concludeerde dat de resultaten toch licht tegenvielen. Vanwege de positieve vooruitblik houdt de analist van aan zijn Accumuleren advies. Het aandeel eindigde vlak.

KBC Securities verlaagde vrijdag het koersdoel voor RTL Group van 77,00 naar 75,00 euro, maar handhaafde het advies op Accumuleren. Het aandeel daalde 1,4 procent.

Resilux kreeg ook een koersdoelverlaging om de oren van KBC, van 161,00 naar 155,00 euro. Ook hier bleef het advies Accumuleren. Resilux maakte donderdag nabeurs resultaten bekend. Hieruit bleek een daling van het bedrijfsresultaat (EBIT) van dik 55 procent. Dit jaar voorziet de fabrikant van petverpakkingen verdere groei van volumes en zal op de kosten worden gelet. De koers van Resilux zakte ruim een procent.

Atenor maakte ook donderdagavond cijfers bekend over 2017. De vastgoedvennootschap zag omzet en winst toenemen en stelt voor een dividend uit te keren van 2,08 euro. Het aandeel steeg vrijdag ruim een procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de beurzen in Europa kleurde Wall Street groen. De drie grote indexen wonnen ruim een procent.
FAQ kunnen gesteld worden op de chat tijdens de kantooruren.
Van 7u tot 12u en van 14u tot 17.30u. Bedankt voor het begrip.
Respons binnen de 24u.

B.


timborius
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 28
Lid geworden op: 23 Feb 2017 12:24
Likes: 11
Contact:

Re: Ontex

Berichtdoor timborius » 14 Mar 2018 12:31

Koers is al bijna 30% gedaald sinds begin dit jaar en blijft maar afgestraft worden. Enkel omdat de vooruitzichten iets minder positief zijn. (grondstoffen, concurrentie, problemen in Brazilië). De organische omzetgroei gaat slechts ééncijferig zijn, maar nog steeds groei. In mijn ogen aan deze prijzen zeer interessant om een positie in op te bouwen. Ik heb al heel wat verlies op Ontex, toch overweeg ik nog wat bij te kopen.

Gebruikersavatar
Chukky2
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 202
Lid geworden op: 24 Jun 2014 21:32
Likes: 21
Contact:

Re: Ontex

Berichtdoor Chukky2 » 21 Mar 2018 12:28

timborius schreef:Koers is al bijna 30% gedaald sinds begin dit jaar en blijft maar afgestraft worden. Enkel omdat de vooruitzichten iets minder positief zijn. (grondstoffen, concurrentie, problemen in Brazilië). De organische omzetgroei gaat slechts ééncijferig zijn, maar nog steeds groei. In mijn ogen aan deze prijzen zeer interessant om een positie in op te bouwen. Ik heb al heel wat verlies op Ontex, toch overweeg ik nog wat bij te kopen.


Dit is ook weer zo een aandeel wat maar naar onder gehaald wordt ! Helemaal niet nodig .
Dit zijn koopjes hoor , maar precies ziet de kleine belegger het niet ..... tot de grote weer bijkopen en zijn we te laat .
Maar dat is dikwijls op de beurs zo .
Maar ze zijn al meer dan 30 procent gedaald op korte tijd . 10 tot 15 % zou beter gepast hebben , maar dit slaat weer nergens op . Gek hoor die bel 20

Gebruikersavatar
johan1213
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 189
Lid geworden op: 31 Aug 2015 15:40
Likes: 58
Contact:

Re: Ontex

Berichtdoor johan1213 » 21 Mar 2018 12:36

Het zou me niet verbazen dat GBL weer gaat inkopen aan zo'n prijzen....

21 euro lijkt me voorlopig de bodem.