Ahold Delhaize

Beleggen in aandelen beurs Brussel, BEL 20, lokale fondsen, etc.
Plaats reactie
14-11-2014
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 949
Lid geworden op: 29 Dec 2017 16:39
waarderingen: 211

Re: Ahold Delhaize

Berichtdoor 14-11-2014 » 16 Apr 2018 10:38

in principe kan iedereen short gaan. Verschillende beleggingsproducten zijn hiervoor.

Toch maar even vervallen in herhaling: het kopen van een duur beleggingsproduct met "short" in de productnaam is een long positie. Wie zo zegt "short te gaan", die is aan het pochen. Probeer anders maar eens "short te gaan" in zo'n product...


14-11-2014
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 949
Lid geworden op: 29 Dec 2017 16:39
waarderingen: 211

Re: Ahold Delhaize

Berichtdoor 14-11-2014 » 17 Apr 2018 11:27

In het voorbeeld, niets meer dan dat, zou er binnen de supermarktsubsector marktneutraal ingespeeld kunnen worden in het mogelijk naar elkaar toe bewegen van uitersten. Marktneutraal wil zeggen dat de (synthetische) shortpositie gerust mag stijgen, als de long positie dan maar nog harder stijgt. Of dat de long positie mag kelderen, als de short positie dan maar nog fanatieker keldert.

Ter illustratie van het voorbeeld; een aanname dat alles zomaar naar elkaar zou bewegen heeft de informatiewaarde van altijd kloppende TA-beweringen:

Gisteren zou een synthetische short van uiterste Sligro met -1,03% gedaald zijn. Half perfect. Het andere uiterste, de long positie Carrefour, steeg met +0,47%. Helemaal goed. Perfecte dag.

Vandaag, intraday, stijgt de short helaas met +0,35. De long positie stijgt echter ook, met +1,69%. Toch een goede dag.

Gisteren opgeteld +1,50% rendement. Vandaag intraday +1,34%. Deze winstjes hadden evengoed een verlies kunnen zijn, dat is het punt niet, maar de koersmutatie van de short van vandaag is binnen de visie en marktneutraliteit geen probleem. Als het andere uiterste, Carrefour, maar harder stijgt dan Sligro. Dat is vandaag vooralsnog het geval. Verlies op de short, maar meer winst op de long.

De 2 PSI 20-Portugezen heb ik even bekeken, maar die leken de uitersten van zo'n +30% (Sligro) of -20% (Carrefour) van de subsectorgenoten van Ahold Delhaize niet te verslaan.

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1797
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
waarderingen: 1370
Contact:

Re: Ahold Delhaize

Berichtdoor vogelspotter » 17 Apr 2018 14:46

Albert Heijn opent opnieuw Belgische winkel


17 april 2018 14:00
Albert Heijn breidt uit, terwijl zusterketen Delhaize het erg moeilijk heeft. ©Thomas De Boever

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn blijft winkels openen. Zo doet hij zijn sputterende zusterketen Delhaize extra pijn.

Binnenkort doet in Ternat een nieuwe winkel van Albert Heijn de deuren open. Ook in Hasselt en in Zaventem zal de keten van de Nederlandse warenhuisgroep Ahold Delhaize
dit jaar nieuwe winkels open. In alle gevallen worden ze uitgebaat door zelfstandige ondernemers, volgens een franchise-formule.

Hoeveel winkels we nog gaan openen kunnen we niet zeggen, maar in alle Vlaamse provincies zijn er nog blinde vlekken.

Sally Herygers

Woordvoerder Albert Heijn

Door de plannen zal Albert Heijn dit jaar afklokken op 40 Belgische winkels. En dat zullen er nog meer worden. 'We willen winkels blijven openen', zegt woordvoerder Sally Herygers. 'Hoeveel kunnen we niet zeggen, maar in alle Vlaamse provincies zijn er nog veel blinde vlekken.'

Dat Albert Heijn winkels blijft openen in België is opvallend. De Nederlandse keten is sinds twee jaar een zusterketen van Delhaize. In 2016 kocht Albert Heijn-moeder Ahold de voormalige Belgische Delhaize Group, die winkels had in België, de VS, Oost-Europa en Indonesië. Het tot Ahold Delhaize herdoopte fusiebedrijf kondigde na de overname aan dat Delhaize het belangrijkste merk zou blijven in België.

Minder winst

Dat Albert Heijn desondanks winkels blijft openen is des te opvallend omdat Delhaize het al enkele jaren erg moeilijk heeft. Klanten gaan steeds vaker winkelen bij supermarkten met een goedkoper imago, zoals Colruyt, Aldi, Lidl en... Albert Heijn. Als Albert Heijn winkels blijft openen, zal dat Delhaize extra pijn doen.


Door de stijgende populariteit van goedkope concurrenten staan de verkoop en de winst van Delhaize onder druk, wat de keten tot ingrijpende maatregelen noopt. In 2014 voerde Delhaize om kosten te besparen een zware herstructurering door. Dat bleek niet voldoende om het tij te keren en daarom broedt de Belgische keten op dit moment op een nieuwe strategie, die binnenkort uit de doeken wordt gedaan.

Integrereren
37
Winkels

Albert Heijn heeft vandaag 37 Belgische winkels.

De vraag rijst of de winkelopeneningen op termijn voor problemen zullen zorgen. Een woordvoerder van Ahold Delhaize zegt dat zijn bedrijf Delhaize in het komende jaar zal 'versterken'. Nadien zullen beide ketens worden samengevoegd.


'De volgende logische stap is om alle supermarktactiviteiten van Ahold Delhaize België in Delhaize te integreren. De raad van bestuur van Ahold Delhaize zal in de eerste helft van 2019 beoordelen of men klaar is voor deze integratie. In de tussentijd zal Albert Heijn winkels blijven openen in Vlaanderen.'

Delhaize om de hoek

Als die 'integratie' betekent dat Albert Heijn uit België verdwijnt en alle winkels Delhaizes worden, wordt het afwachten wat er gebeurt met twee winkels die vlak naast elkaar liggen en hun personeel. De Albert Heijn van Maaseik ligt bijvoorbeeld in vogelvlucht op 130 meter van de Delhaize. In Bredene bedraagt de afstand 85 meter en in Sint-Niklaas 300 meter. In Gent ligt er een Albert Heijn op 130 meter van een Proxy Delhaize.
Het lijkt erop dat Albert Heijn zijn nieuwe winkels opent op een eind van al bestaande Delhaizes, zodat ze elkaar minder kannibaliseren. De nieuwe Albert Heijns van Ternat en Hasselt liggen in vogevlucht 2 kilometer verwijderd van de lokale Delhaizes. Die van Zaventem op 3 kilometer.


Of beide ketens met elkaar overleggen wanneer ze nieuwe winkels openen, is niet duidelijk. Op die vraag wil de woordvoerder van Ahold Delhaize niet antwoorden.
Jens Cardinaels,

Redacteur Ondernemen
Bron:"De Tijd"
charel01 liked last!
Ahold Delhaize,ArcelorMittal,Avantium, Deceuninck, Euronav, Nyrstar, TomTom, UCB, X-Fab, Vasco Data, Weight Watchers, Petrobras ADR.

reteiP
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1138
Lid geworden op: 22 Jan 2014 11:22
waarderingen: 263
Contact:

Re: Ahold Delhaize

Berichtdoor reteiP » 17 Apr 2018 15:04

Misschien moeten ze eens kijken waar de Delhaize winkel lokaal niet meer 'draait', zeker indien die aan vernieuwing toe is.
En gewoon de Delhaize vervangen door een Albert Heijn.
Dat zou het tij kunnen keren qua aantal klanten/omzet en is minder destructief in het retail landschap.
14-11-2014 liked last!

14-11-2014
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 949
Lid geworden op: 29 Dec 2017 16:39
waarderingen: 211

Re: Ahold Delhaize

Berichtdoor 14-11-2014 » 17 Apr 2018 15:39

En gewoon de Delhaize vervangen door een Albert Heijn.
Dat zou het tij kunnen keren qua aantal klanten/omzet en is minder destructief in het retail landschap.

Het voor Nederland relatief dure Albert Heijn werkt ook in Nederland niet overal.

In Vlaanderen zouden nu al weleens meer Albert Heijns kunnen zitten dan in de Nederlandse provincies Drenthe en Friesland bij elkaar. Het dunbevolkte, relatief arme "Wallonië van Nederland". Nederlandse Albert Heijns zitten overwegend in en bij de randstad en in grotere plaatsen, vergelijkbaar met het "Vlaanderen van Nederland".

In de zuidwesthoek van Friesland zie ik er bijvoorbeeld geen. Ondanks watersporttoerisme, treinstations voorbij Sneek, Lemmer en enkele "steden" van de Elfstedenroute.

Het is daarom verstandig dat Albert Heijn in Vlaanderen begon, en over de rest van het land nog eens goed na gaat denken alvorens Delhaize eventueel bij voorbaat helemaal uit te faseren.

AH.PNG
U kunt de afbeeldingen in deze bijlage niet bekijken, registreer hier en bekijk de bijlage.
charel01 liked last!