Dico International wordt R&S retail group NV

Beleggen in aandelen beurs Amsterdam, AEX en AMX index, etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dirk19
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2066
Lid geworden op: 04 Mei 2012 17:19
Locatie: West-Vlaanderen
waarderingen: 662
Contact:

Dico International wordt R&S retail group NV

Berichtdoor Dirk19 » 19 Nov 2015 09:52

Listing van consolidator in omnichannel retail

Dico wordt R&S Retail Group NV

NV Dico International (hierna ‘Dico International’) deelt mede dat overeenstemming is bereikt met FIPH BV over de verwerving van 100% van de aandelen van R&S Finance BV (hierna ‘R&S Finance’). R&S Finance is een vennootschap die zich richt op het verwerven, managen, optimaliseren en uitbouwen van retail- en fashionformules. In mei 2015 heeft R&S Finance de doorstart gerealiseerd van de bekende Nederlandse damesmodeketen Miss Etam. In het kader van deze reverse listing zal de naam van de vennootschap worden gewijzigd van Dico International naar R&S Retail Group NV (hierna ’R&S Retail Group’).

Doelstelling: omzetverdubbeling in komende 4 jaar

De strategie van R&S Retail Group is gericht op het verwerven van retail- en fashion ketens en het creëren van waarde door optimalisering van bedrijfsprocessen, het benutten van synergie en een sterke nadruk op de omnichannel benadering. R&S Retail Group ziet in de turbulente markt met veranderend consumentengedrag, de verdere verschuiving naar online en de vertraagde reactie van bestaande spelers als een goede voedingsbodem om te kunnen groeien. R&S Retail Group wil als consolidator in deze markt optreden en ziet deze listing als belangrijke stap in de voorbereiding op toekomstige activiteiten.

De doelstelling is om in 2017 een omzetniveau te behalen van 120 miljoen euro, met een EBITDA niveau van 5 procent. R&S Retail Group streeft ernaar om in de komende jaren verdere overnames te doen. In dat kader wordt ook deze reverse listing gerealiseerd. De beursnotering biedt mogelijkheden om risicodragend kapitaal aan te trekken om de groei van de groep te financieren. Daarbij kunnen acquisities geheel of gedeeltelijk in aandelen worden betaald, danwel kunnen emissies worden geplaatst om acquisities te financieren. Als uitgangspunt daarbij zal dienen dat iedere acquisitie moet bijdragen aan waardecreatie en de ontwikkeling van het bedrijfsresultaat. Voor de middellange termijn (2 tot 4 jaar) wordt gestreefd naar een verdubbeling van de omzet en een EBITDA-marge van minimaal 5 procent.

Geslaagde turn-around: omzetontwikkeling boven budget

Ten aanzien van Miss Etam (ondergebracht in R&S Finance) kan bijna 8 maanden na de doorstart worden geconcludeerd dat de noodzakelijke, drastische stappen die zijn gezet hun effect sorteren.De organisatie heeft een herijking gerealiseerd op het hoofdkantoor en een selectie doorgevoerd in het aantal filialen (van meer dan 180 naar een 100-tal) waarbij aangepaste huurcontracten zijn aangegaan.

Thans voorziet Miss Etam in een omzet op jaarbasis van ongeveer 110 miljoen euro, hetgeen hoger is dan aanvankelijk gebudgetteerd. Ook de tot op heden gerealiseerde bruto-marge en de EBITDA liggen hoger dan aanvankelijk was verwacht. Aan de commerciële kant blijft Miss Etam profiteren van de sterke merknaam, de hechte band met haar klanten en de sterke positie in online-verkoop. Inmiddels vindt wederom meer dan 20 procent van de omzet plaats via het internet. Met de overname van Miss Etam is er tevens een stevig logistiek, facilitair en ict-platform verworven dat in de toekomst dienst kan doen voor nog te acquireren retailketens.

Transactiestructuur

Dico International verwerft 100% van de aandelen R&S Finance tegen uitgifte van 10 miljoen nieuwe aandelen Dico International. Op basis van de beurskoers van 1,60 euro wordt R&S Finance gewaardeerd op 16 miljoen euro, waarmee de ondernemingswaarde circa 6 maal de verwachte EBITDA voor 2017 bedraagt.

Aandeelhoudersvergadering

Op 29 december 2015 zal een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (‘BAVA’) worden gehouden. De volgende besluiten worden voorzien en zullen worden voorgelegd aan de BAVA:
Voorgenomen besluit om R&S Finance over te nemen tegen betaling van 10.000.000 aandelen.
Wijziging van de naam NV Dico International in R&S Retail Group NV, deze wijziging maakt onderdeel uit van de voorgenomen statutenwijziging.
Voorgenomen integrale wijziging van de statuten, onder meer inhoudende:
Aanpassing van statuten aan actuele wet- en regelgeving;
Wijziging van het maatschappelijk kapitaal;
Wijziging benoemingsprocedures.
Wijziging in de samenstelling van de Raad van Bestuur
Aftreden van P.P.F. de Vries als bestuurder.
Aantreden van L.H. van der Schoor als bestuurder.
Wijziging in de samenstelling van de Raad van Commissarissen
Aftreden van G.P. Hettinga als commissaris.
Benoeming van E. Verbaere als commissaris
Voor de agenda, de toelichting, de voorgenomen statutenwijziging en de aandeelhouderscirculaire wordt verwezen naar de website van Dico International: http://www.dicointernational.nl" onclick="window.open(this.href);return false;

N.V. Dico International

Peter Paul de Vries
Raad van Bestuur


14-11-2014
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 988
Lid geworden op: 29 Dec 2017 16:39
waarderingen: 213

Re: Dico International wordt R&S retail group NV

Berichtdoor 14-11-2014 » 31 Mar 2018 07:05

Het tegenwoordige FNG. Overweegt een tweede notering in, en verhuis naar, België.

Bovengemiddeld uitgebreid analistenrapport, eens iets anders dan een versimpelde, onvolledige "houden, koersdoel XX,XX". Van verleden jaar en mogelijk betaald opgesteld, dus een voorbeeld van analyses en niet per se het zorgvuldig selecteerde beste van het beste: http://www.fng.eu/wp/wp-content/uploads/2017/09/FNG-Equity-Research-Report-Merodis-1.pdf

Gebruikersavatar
Dirk19
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2066
Lid geworden op: 04 Mei 2012 17:19
Locatie: West-Vlaanderen
waarderingen: 662
Contact:

Re: Dico International wordt R&S retail group NV

Berichtdoor Dirk19 » 31 Mar 2018 07:32

14-11-2014 schreef:Het tegenwoordige FNG. Overweegt een tweede notering in, en verhuis naar, België.

Bovengemiddeld uitgebreid analistenrapport, eens iets anders dan een versimpelde, onvolledige "houden, koersdoel XX,XX". Van verleden jaar en mogelijk betaald opgesteld, dus een voorbeeld van analyses en niet per se het zorgvuldig selecteerde beste van het beste: http://www.fng.eu/wp/wp-content/uploads/2017/09/FNG-Equity-Research-Report-Merodis-1.pdf


Toevallig gisterenavond nog bekeken. Heb ze in port, en overweeg ze bij te kopen
14-11-2014 liked last!