ABN Amro

Beleggen in aandelen beurs Amsterdam, AEX en AMX index, etc.
Plaats reactie
Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3732
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
Likes: 855
Contact:

Re: ABN Amro

Berichtdoor Hunter » 14 Nov 2016 12:24

Onderliggende winstgroei voor ABN AMRO'
Gepubliceerd op 14 nov 2016 om 11:31

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft afgelopen kwartaal, afgezien van eenmalige voorzieningen in verband met een eerder dit jaar aangekondigde reorganisatie, de resultaten verbeterd ten opzichte van een jaar eerder. Dat is althans de gemiddelde verwachting van negentien analisten die de bank zelf heeft gepolst voorafgaand aan de kwartaalcijferspublicatie komende woensdag.

ABN AMRO kondigde in september aan dat het de komende jaren tot 1375 arbeidsplaatsen gaat schrappen. De kosten die de bank daarvoor verwacht te maken, zullen deels geboekt worden in het derde kwartaal. Mogelijk komt ABN AMRO woensdag ook met meer details over welke afdelingen precies getroffen worden.

De onderliggende nettowinst, waar eenmalige posten uit zijn gefilterd, schatten marktvorsers gemiddeld in op 567 miljoen euro. Een jaar eerder kwam dat resultaat nog uit op 509 miljoen euro. De operationele winst wordt in doorsnee geschat op 875 miljoen euro. Dat zou precies evenveel zijn als in het derde kwartaal van 2015.


Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3732
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
Likes: 855
Contact:

Re: ABN Amro

Berichtdoor Hunter » 22 Feb 2017 20:29

ABN AMRO stopt financiering bedrijf oliepijp
Gepubliceerd op 22 feb 2017 om 19:17

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO gaat zich terugtrekken als financier van een van de bedrijven die betrokken zijn bij de aanleg van de omstreden Dakota-oliepijpleiding in de Verenigde Staten. De bank gaat in gesprek met de onderneming en zal daarbij mededelen het bedrijf niet meer te willen financieren, zo bevestigde een woordvoerder donderdag na berichtgeving van radiozender BNR.

De pijpleiding in de Amerikaanse staat North Dakota wordt gebouwd op het grondgebied van een indianenstam. Het gaat om een lening van naar verluidt 45 miljoen dollar, aan Energy Transfer Equity (ETE). Dat is het moederbedrijf van Energy Transfer Partners (ETP), een van de ontwikkelaars van de pijplijn.

ABN AMRO had eerder al aangegeven het bedrijf alleen nog te financieren als er wat betreft de oliepijp een oplossing gevonden zou worden die ook aanvaardbaar is voor de indianen. Inmiddels is gebleken dat hiervan geen sprake is, aldus de zegsman van de bank.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3732
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
Likes: 855
Contact:

Re: ABN Amro

Berichtdoor Hunter » 09 Aug 2017 14:48

'Cijfers ABN AMRO beter dan verwacht'
Gepubliceerd op 9 aug 2017 om 09:35

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De kwartaalcijfers van ABN AMRO waren beter dan verwacht, waarbij onder meer de nettowinst beduidend hoger uitviel dan waar rekening mee werd gehouden. Dat meldde KBC Securities in een reactie op de resultaten.

Exclusief de impact van bijzondere posten lagen de onderliggende cijfers redelijk in lijn met de verwachtingen. De kapitaalpositie was sterker dan was verwacht, aldus KBC. Het advies is hold.

Morgan Stanley verklaarde eveneens dat de resultaten beter waren dan voorspeld, met goede onderliggende trends en sterk kapitaal. Mogelijk gaat ABN zijn kapitaalplan in het eerste kwartaal van volgend jaar updaten, denkt de bank.

Goede set cijfers
ING stelde dat ABN met een goede set cijfers naar buiten is gekomen, waarbij de resultaten pre-voorzieningen hoger waren dan waarop was gerekend. ING heeft een buy-advies.

ABN noteerde woensdag omstreeks 09.50 uur een min van 0,5 procent op 24,74 euro.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3732
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
Likes: 855
Contact:

Re: ABN Amro

Berichtdoor Hunter » 16 Aug 2017 11:21

ABN wil 1,5 miljard aan leningen aflossen
Gepubliceerd op 16 aug 2017 om 08:23

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO is van plan voor 1,5 miljard dollar aan obligaties vervroegd af te lossen. Het gaat om leningen met een looptijd tot september 2022.

De afronding van de aflossing staat gepland voor 13 september. De handel in de leningen wordt opgeschort vanaf 11 september.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3732
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
Likes: 855
Contact:

Re: ABN Amro

Berichtdoor Hunter » 23 Jan 2018 14:13

'Twijfel over groeipotentie ABN AMRO'
Gepubliceerd op 23 jan 2018 om 10:35

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het is nog maar de vraag of ABN AMRO in staat is om te groeien of aantrekkelijke rendementen te maken. Dat schrijven analisten van BofAML in een rapport over de bank. Ook andere banken kampen volgens de kenners met soortgelijke uitdagingen.

BofAML meent dat een overname of fusie voor ABN noodzakelijk is om een significante omzetgroei te realiseren op het gebied van zakelijk bankieren of qua dienstverlening aan institutionele beleggers. Concurreren met grote spelers wereldwijd zal daarbij pittig zijn voor ABN, aldus de Amerikanen.

BofAML ziet ook mogelijkheden voor ABN als het zelf wordt overgenomen. Daarbij stoften de analisten het eerder geopperde idee af van een samenvoeging met de activiteiten van het Scandinavische Nordea. Evengoed wijst de bank op de beschermingsconstructie van ABN, die een overname lastig maakt.

Eerder aasde Nordea op een fusie met ABN omdat het daardoor zijn hoofdkantoor zou kunnen verhuizen naar Amsterdam. Een toenaderingspoging van Nordea werd door ABN en de Nederlandse staat afgewezen.

BofAML verlaagde het advies op ABN van neutral naar underperform. Het aandeel ABN stond dinsdag omstreeks 10.25 uur 1,3 procent lager op 27,39 euro.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3732
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
Likes: 855
Contact:

Re: ABN Amro

Berichtdoor Hunter » 09 Feb 2018 13:03

ABN in cassatie tegen vonnis renteopslagen
Gepubliceerd op 9 feb 2018 om 08:39

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO wil dat de Hoge Raad een streep haalt door een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam, dat in december bepaalde dat de bank sommige klanten jarenlang te veel hypotheekrente heeft laten betalen. Het hof heeft de argumenten van ABN onvoldoende meegewogen en Europese regels onjuist toegepast, vindt de bank.

ABN voerde in 2009 en 2012 renteopslagen door voor klanten met een zogenoemde euriborhypotheek, volgens de bank omdat de marktomstandigheden daar aanleiding toe gaven. Sommige klanten waren het daar niet mee eens en stapten naar de rechter. Die gaf de klagers in november 2015 gelijk, het hof in Amsterdam ging daar onlangs in mee.

De zaak kan voor ABN flink in de papieren gaan lopen. Vorige maand nog zette de bank er 50 miljoen euro extra voor opzij. Daarnaast betreft het een principekwestie. ,,Het kunnen wijzigen van de opslagen is voor de bank nodig voor een gezonde bedrijfsvoering'', aldus ABN, dat naar eigen voldoende aanwijzingen ziet dat de uitspraak van het hof niet in stand zal blijven.

De bank zegt te betreuren dat zij in rechtszaken is verwikkeld met een aantal van haar klanten. Zij krijgen een brief met meer informatie over het besluit van ABN om in cassatie te gaan. Als de Hoge Raad het vonnis van het hof toch in stand laat, neemt de bank weer contact met hen op.