ABN AMRO MeesPierson neemt winst op aandelen

ABN Amro aandeel beursgang

Private bank voegt ook overheidsschuld opkomende markten aan obligatieportefeuille toe. ABN AMRO MeesPierson neemt enige winst op de forse overweging in aandelen. De private bank van ABN AMRO kiest voor de verlaging ten gunste van liquiditeiten, ondanks de vooruitzichten van wereldwijde, economische groei en de goed blijvende bedrijfswinsten. ABN AMRO MeesPierson neemt winst voor het geval het sentiment op de markten bij teleurstellingen omslaat of de bestaande (veelal geopolitieke) risico’s verergeren. De private bank voegt bovendien de overheidsschuld van opkomende markten aan de obligatieportefeuille toe.

Ben Steinebach, Hoofd Beleggingsstrategie van ABN AMRO MeesPierson: “Het huidige, enigszins euforische sentiment op de aandelenmarkt kan snel omslaan. Bovendien hebben beleggers zich niet heel veel aangetrokken van de – veelal geopolitieke – risico’s in de wereld. Tot dusverre is dat gerechtvaardigd gebleken, maar de omstandigheden achter deze risico’s kunnen verslechteren en vaak is het dan te laat om het beleid aan te passen. Niettemin blijven we overwogen in aandelen en veranderen we de samenstelling van de aandelenportefeuille niet.”


Impuls uit Europa en opkomende markten

ABN AMRO MeesPierson blijft overwogen in Europa en opkomende landen (vooral opkomend Azië). De private bank verwacht hier de belangrijkste impulsen voor groei van de economie en bedrijfswinsten. Dit gaat ten koste van de positie in de Verenigde Staten, waar de bank onderwogen blijft. ABN AMRO MeesPierson verwacht dat de Amerikaanse economie blijft groeien, maar ziet hier minder kansen voor een versnelling van de groei dan in Europa en opkomende markten.

Overheidsschulden opkomende markten

De private bank verwacht dat de obligatierente de komende kwartalen (beperkt) zal stijgen. Daarom handhaaft ABN AMRO MeesPierson de forse onderweging in obligaties. Onder andere om de risico’s meer te spreiden, voegt de bank de overheidsschuld van opkomende markten (Emerging Market Debt) aan de obligatieportefeuille toe. Ben Steinebach, Hoofd Beleggingsstrategie van ABN AMRO MeesPierson: “De economische groei in deze regio’s bevindt zich in een vroege fase en de inflatieverwachtingen zijn er laag. Dit marktsegment heeft de laatste tijd uitstekend gerendeerd. Door te kiezen voor Emerging Market Debt creëren we wat extra rendement in de obligatieportefeuille.”

Kansen voor bedrijfsobligatiemarkt

ABN AMRO MeesPierson ziet ook kansen voor extra rendement op de bedrijfsobligatiemarkt. De private bank belegt in obligaties van zeer kredietwaardige bedrijven en in high yield. Deze laatstgenoemde obligaties van meer risicovolle bedrijven leveren een hoger rendement op. De bestaande posities worden hier gehandhaafd.

Bezoek het beursforum >>>

Kosten besparen en brokers vergelijken? Selecteer uw broker:
Brokers Belgie Populair in BelgiëBrokers Nederland Populair in Nederland
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
Lynx beleggen
ACTIE bij LYNX België: €1.000 gratis transacties voor wie t/m 31 maart een rekening opent. LYNX (België) biedt u toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 verschillende landen en geeft gratis beleggingstips. Beleg met één simpele muisklik in aandelen, opties of futures. Zeer lage tarieven.
Informatiepakket aanvragen
Broker Binck
Binck (Nederland) is al jarenlang één van de meest populaire brokers van Nederland. Start met zelf beleggen bij Binck en ervaar een website met veel mogelijkheden en een goede service.
Informatiepakket aanvragen

Bekijk het complete brokeroverzicht >