Stijgingspotentieel voor aandelen dankzij breder gedragen groei

ABN Amro aandeel beursgang

Amsterdam, 31 mei 2017 – Waar de VS aanvankelijk het herstel van de wereldeconomie aanvoerde, zijn nu ook andere groeimotoren, zoals Europa, aan het opstarten. Dit schrijft ABN AMRO in haar vandaag gepubliceerde Beleggingsstrategie getiteld ‘Meer gangmakers voor groei.’ Tegen de achtergrond van breder gedragen economische groei blijft de bank optimistisch over aandelen, daarbij de voorkeur gevend aan aandelen in Europa en opkomend Azië.

Ben Steinebach, Hoofd Beleggingsstrategie ABN AMRO: “Met de eerstekwartaalcijfers bevestigden bedrijven veelal hun goede vooruitzichten. Als gevolg verhogen analisten hun winstverwachtingen en stijgen de aandelenmarkten verder. Ook is er sprake van een goede cyclus vanwege de verbeterde wereldeconomie, de afgenomen politieke risico’s en lage marktvolatiliteit. We verwachten dat de wereldeconomie zowel in 2017 als 2018 met circa 3,5% zal groeien.”
Enthousiast over opkomende markten

Op sectorniveau geeft ABN AMRO nog altijd de voorkeur aan IT, luxegoederen & diensten en industrie. Maar de bank heeft recent wel een wijziging in de regioverdeling aangebracht. ABN AMRO is enthousiaster geworden over opkomende markten (waarbinnen overigens alleen opkomend Azië), omdat meer economisch herstel wordt voorzien. Dat geldt ook voor de regio Europa, waar de bank vasthoudt aan een overweging. In vergelijking met opkomend Azië en Europa is de VS volgens ABN AMRO al verder in de economische cyclus en duurder. Een zwakkere dollar helpt opkomende markten bovendien.

Actief duratiebeleid gevoerd

ABN AMRO gaat er nog steeds vanuit dat rentes verder zullen stijgen, omdat steeds meer centrale banken hun verruimende monetaire maatregelen gaan afbouwen en de economie verbetert. Daarom houdt de bank vast aan de forse onderweging van obligaties. ABN AMRO blijft ook vasthouden aan een relatief sterke onderweging in staatsobligaties, waarbij een lage duratie wordt gehanteerd. Na de Franse verkiezingen is het belang in Italiaans staatspapier verder verlaagd en zijn hiervoor inflatiegerelateerde obligaties teruggekocht. “Het is goed om deze obligaties te hebben als verzekering tegen toekomstige inflatiegroei,” aldus Steinebach.

Bezoek het beursforum >>>

Kosten besparen en brokers vergelijken? Selecteer uw broker:
Brokers Belgie Populair in BelgiëBrokers Nederland Populair in Nederland
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. Al ruim 250.000 klanten beleggen op meer dan 60 verschillende beurzen in ruim 2 miljoen producten.
Informatiepakket aanvragen
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. Al ruim 250.000 klanten beleggen op meer dan 60 verschillende beurzen in ruim 2 miljoen producten.
Informatiepakket aanvragen
Lynx beleggen

LYNX biedt u direct online toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 verschillende landen. Beleg met één simpele muisklik in aandelen, opties of futures. Zeer lage tarieven.
Informatiepakket aanvragen
Broker Binck

Binck is al jarenlang één van de meest populaire brokers van Nederland. Start met zelf beleggen bij Binck en ervaar een website met veel mogelijkheden en een goede service.
Informatiepakket aanvragen

Bekijk het complete brokeroverzicht >