AEX en BEL20 zoeken steun

Technische analyse

Alertheid voor verdere verzwakking AEX

De AEX index stond vrijdag 8 januari flink onder druk en dit kwam vooral voor rekening van zwaargewicht Shell dat maar liefst -6,4% verloor. Met een weging van ruim 15% binnen de AEX drukte Shell de AEX uiteindelijk onder het dalende trend kanaal (zie gele zone). Het slot op 410,82 punten was een verlies van -2,36% en dit was nog nipt boven de steun van 409,25 punten. Wanneer de AEX op korte termijn sluit onder dit niveau is de volgende steun 375,23 punten. Mocht deze steun het niet kunnen houden dan is er een bearish signaal met pas steun rond 333,26 punten (voor het laatst gezien in de eerste helft van 2013).

Technische analyse AEX januari 2016
Technische analyse AEX januari 2016 (klik op afbeelding voor groter formaat)

BEL20 op zoek naar onderzijde dalende trend

In tegenstelling tot de AEX staat de BEL20 er minder slecht voor. Natuurlijk is de BEL20 niet zoveel blootgesteld aan de olieprijs als de AEX en de BEL20 zit nog ruim binnen de dalende trend (zie gele zone). Met het slot van vrijdag 8 januari op 3.493,98 punten was er een slot op een korte termijn steun dat ligt op 3.494 punten. Wanneer de BEL20 hieronder weet te sluiten in de komende beursdagen dan is het waarschijnlijk dat de onderzijde van de dalende trend wordt opgezocht. Wanneer ook deze steun niet kan houden is er een volgende steun op 3.266 punten welke in augustus en september 2015 al werd gevormd. Hieronder ontstaat een bearish signaal met een steun op 2.771 punten dat in het najaar van 2013 werd neergezet.

Technische analyse BEL20 januari 2016
Technische analyse BEL20 januari 2016 (klik op afbeelding voor groter formaat)

Technische analyse op het forum (klik hier)

Kosten besparen en brokers vergelijken? Selecteer uw broker:
Brokers Belgie Populair in BelgiëBrokers Nederland Populair in Nederland
DEGIRO beleggingsfondsen
Tijdelijke actie: €1.000 transactietegoed (t/m 26 april). DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
DEGIRO beleggingsfondsen
Tijdelijke actie: €1.000 transactietegoed (t/m 26 april). DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
Lynx beleggen
LYNX (België) biedt u toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 verschillende landen en geeft gratis beleggingstips. Beleg met één simpele muisklik in aandelen, opties of futures. Zeer lage tarieven.
Informatiepakket aanvragen
Broker Binck
Binck (Nederland) is al jarenlang één van de meest populaire brokers van Nederland. Start met zelf beleggen bij Binck en ervaar een website met veel mogelijkheden en een goede service.
Informatiepakket aanvragen

Bekijk het complete brokeroverzicht >