Favoriete aandelen voor 2016 in de AEX en BEL20

Favoriete aandelen voor 2016

Met de jaarwisseling is het weer tijd om de balans op te maken van afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het komende jaar. In 2015 zaten vooral de grondstofaandelen in de hoek waar de klappen vielen. Zo verloren Arcelor Mittal en welliswaar niet in de BEL20 maar wel in de grondstoffensector Nyrstar fors, -57% om -49% maar ook Royal Dutch Shell bleef niet ongeschonden met een verlies van bijna -25% over heel 2015. De grote winnaars in de AEX en BEL20 waren dit jaar als volgt:

Grootste stijgers in 2015 in de AEX:

  • Randstad +46%
  • TNT Express +41%
  • Heineken 36%

Grootste stijgers in 2015 in de BEL20:

  • Delhaize +52%
  • Ageas +46%
  • UCB +34%

Stem en win met uw favoriete aandelen voor 2016

De lijstjes met favoriete aandelen van analisten voor 2016 verschijnen inmiddels weer en worden uiteengezet op het forum: ‘Wat zijn uw stockpicks voor 2016?’ (klik hier). Wij willen graag de favoriete aandelen van de gewone belegger in beeld brengen en daarom kunt u hieronder zelf uw favoriete aandelen voor 2016 aangeven. Laat u een reactie achter dan maakt u kans op een prijs, onder alle reacties worden 3 beleggersboeken verloot: 1x Beleggen voor Dummies (3e editie) en 2x Beleggingsillusie.

Update: Dhr. W. Ruiter liet als enige een reactie achter en wint een beleggersboek naar keuze (Beleggen voor Dummies of Beleggingsillusie)

Stem maximaal op 5 aandelen per index en geef eventueel een reactie, scroll wat verder naar beneden voor een overzicht van de BEL20. Nadat u heeft gestemd ziet u de keuzes van andere beleggers.

Bovenstaande samenstellingen zijn onder voorbehoud aangezien de samenstelling van de indexen in de komende maanden kan veranderen. Uitkomsten uit de peilingen zijn informatief en niet als beleggingsadvies bedoeld.

Kosten besparen en brokers vergelijken? Selecteer uw broker:
Brokers Belgie Populair in BelgiëBrokers Nederland Populair in Nederland
DEGIRO beleggingsfondsen
Tijdelijke actie: €1.000 transactietegoed (t/m 26 april). DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
DEGIRO beleggingsfondsen
Tijdelijke actie: €1.000 transactietegoed (t/m 26 april). DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. DEGIRO heeft al ruim 250.000 tevreden klanten.
Informatiepakket aanvragen
Lynx beleggen
LYNX (België) biedt u toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 verschillende landen en geeft gratis beleggingstips. Beleg met één simpele muisklik in aandelen, opties of futures. Zeer lage tarieven.
Informatiepakket aanvragen
Broker Binck
Binck (Nederland) is al jarenlang één van de meest populaire brokers van Nederland. Start met zelf beleggen bij Binck en ervaar een website met veel mogelijkheden en een goede service.
Informatiepakket aanvragen

Bekijk het complete brokeroverzicht >