Aandeel Galapagos uitblinker op de beurs

aandeel Galapagos logo

Biotechbedrijf Galapagos kondigde woensdag nabeurs met een persbericht aan dat patiënten na 24 weken behandeling met de selectieve JAK1 remmer filgotinib verbetering vertonen van klachten en symptomen van reuma. Uit het persbericht:

Filgotinib behaalt alle belangrijke eindpunten voor werkzaamheid, vertoont ACR70 score tot 39% en bevestigt het veiligheidsprofiel na 24 weken behandeling in de DARWIN 1 fase 2B studie.

29 juli 2015 22:00

  • Tot 64% van de patiënten bereikt een DAS28(CRP) remissie of laag ziektebeeld status, met statistische significantie op 24 weken voor elke eenmaal en tweemaal daagse dosering

  • Veiligheidsprofiel in lijn met de resultaten na 12 weken: verhoogde hemoglobine niveaus, verhoging HDL groter dan LDL, geen verandering in lymfocyt aantal

Aandeel Galapagos

De koers van Galapagos is dit jaar al met maar liefst 235% gestegen (slot op 29-7-’15) en sinds vorig jaar oktober al meer dan vervijfvoudigd (zie onderstaande grafiek). In oktober 2014 stond het aandeel intraday zelfs op een niveau van €10 en inmiddels is de koers fors opgelopen tot €51,90 (slot van 29-7-’15). Na de positieve 24 weeks resultaten van filgotinib neemt de kans toe dat het Amerikaanse Abbvie 200 miljoen dollar zal betalen om het medicijn binnen te halen. Met nog geen 39 miljoen uitstaande aandelen komt dit neer op een bedrag van om en nabij de €5 per aandeel.

koers grafiek aandeel Galapagos Filgotinib
De koersgrafiek van Galapagos over het laatste jaar

Adviezen Galapagos

De laatste maanden steeg het aandeel Galapagos al ruim boven de meeste adviezen van analisten uit en deze zullen waarschijnlijk snel weer worden aangepast naar hogere koersdoelen. Een aantal recente adviezen en koersdoelen voor het aandeel Galapagos op een rij:

  • KBC Securities Kopen € 40,00 (10 jun ’15)
  • Credit Suisse outperform € 61,00 (08 jun ’15 Market)
  • Nomura Kopen (08 jun ’15)
  • Morgan Stanley Overweight (08 jun ’15)
  • UBS Kopen € 50,00 (27 mei ’15)

Teleconferentie en webcast presentatie

Galapagos geeft donderdagmiddag, 30 juli, om 16:00 een teleconferentie houden en hiervan is ook een audio-webcast. Na de presentatie van de resultaten zal er een vraag- en antwoordsessie volgen. De teleconferentie kunt u volgen door één van de onderstaande nummers te bellen, minimaal 10 minuten voor aanvang met met de toegangscode: 6868513

Gratis Nederland: 0800 020 2577

Gratis België: 0800 58033

Op www.glpg.com kunt u toegang krijgen tot de audio-webcast.

Lees meer over Galapagos op het beursforum

(klik hier)

Kosten besparen en brokers vergelijken? Selecteer uw broker:
Brokers Belgie Populair in BelgiëBrokers Nederland Populair in Nederland
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. Al ruim 250.000 klanten beleggen op meer dan 60 verschillende beurzen in ruim 2 miljoen producten.
Informatiepakket aanvragen
DEGIRO beleggingsfondsen
DEGIRO staat bekend om de zeer lage tarieven. Hierbij besparen beleggers tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten. Al ruim 250.000 klanten beleggen op meer dan 60 verschillende beurzen in ruim 2 miljoen producten.
Informatiepakket aanvragen
Lynx beleggen

LYNX biedt u direct online toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 verschillende landen. Beleg met één simpele muisklik in aandelen, opties of futures. Zeer lage tarieven.
Informatiepakket aanvragen
Broker Binck

Binck is al jarenlang één van de meest populaire brokers van Nederland. Start met zelf beleggen bij Binck en ervaar een website met veel mogelijkheden en een goede service.
Informatiepakket aanvragen

Bekijk het complete brokeroverzicht >