Stapje terug voor de AEX en BEL20

dalende koersen beursNa wekenlang van vooral stijgende koersen voor aandelen moesten de beurzen vandaag een stap terug doen. Zowel de BEL20 als de AEX index begonnen de dag met een klein verlies en zagen richting het slot de verliezen iets verder oplopen. De Belgische en Nederlandse beurs hadden daarbij geen steun aan de Amerikaanse beurzen omdat de Amerikaanse beurzen ook een pas op de plaats maakten. Beleggers nemen winst op hun aandelen nadat de koersen van veel aandelen de laatste periode al behoorlijk waren opgelopen.

Ruim een uur na het begin van de handel kwam het nieuws dat Griekenland meer tijd wil om de economie te hervormen en te herstellen. Dit komt er op neer dat het doorvoeren van de nodige bezuinigingen langer op zich zal laten wachten. De minister-president Samaras benadrukte dat het Griekenland niet te doen is om meer financiële steun.

Aan het einde van de ochtend werd bekendgemaakt dat Duitsland de onderhandelingen over het in gebruik nemen van de Basel III bankkapitaaleisen eind december wil afronden. Dit werd naar buiten gebracht door een ambtenaar van de overheid voorafgaand aan een debat over de nieuwe regels in het Duitse parlement.

Direct na lunchtijd kwam een macrocijfer uit Amerika naar buiten, het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten was vorige week gedaald met -7,4%. Kort na opening van de beurzen in Amerika werd nog een macrocijfer gepresenteerd dit was het aantal verkochte bestaande woningen en dit aantal is in juli minder hard gestegen dan economen hadden verwacht.

De dag werd door de AEX index afgesloten met een verlies van -1,1% en de BEL20 verloor -0,8%. Ongeveer een uur nadat de beurzen in Amsterdam en Brussel waren gesloten stonden de Dow Jones index en de Nasdaq op kleine verliezen van -0,5% en -0,2%.

Tot slot kijken beleggers uit naar de notulen van de laatste Fed-vergadering die vanavond worden gepubliceerd. Over het algemeen wordt hier weinig van verwacht maar mogelijk is er vanaf te leiden dat er nieuwe stimuleringsmaatregelen komen voor de economie.

 

De enige stijgers in de BEL20

 • Delhaize Group +1,84%
 • Bekaert +1,18%
 • Telenet Group +0,06%

Grootste dalers BEL20

 • KBC Group -3,00%
 • Nyrstar -2,16%
 • GDF Suez -1,93%
 • D’ieteren SA -1,65%
 • Belgacom -1,15%

De enige stijgers in de AEX index

 • TomTom +1,29%
 • TNT Express +0,38%
 • Fugro +0,02%

Grootste dalers AEX index

 • SBM Offshore -3,45%
 • Boskalis -2,34%
 • ArcelorMittal -2,00%
 • Randstad -1,88%
 • Philips -1,70%

Volg hier de diverse aandelen via het forum

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*